Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Σηριαλ η ανακοίνωση των ονομάτων της ΚΕ

Σε αυτό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν πολλές πρωτοτυπίες, αρχης γενομένης από τον διορισμό της ΕΚΑΠ, την αλλαγή του επικεφαλής της, στο παρα πέντε κυριολεκτικά, της έναρξης.

Καθώς, όμως έχουν περάσει 48 ωρες από το πέρας των εργασιών και την ψηφοφορία, νέα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχει πιστοποίηση, επίσημη ανακοίνωση των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ο απελθών Γραμματέας Μιχ. Καρχιμάκης μαλιστα, αναγκάστηκε να ζητήσει να μην καθυστερεί η πιστοποίηση και να μη δίνονται ονοματα με ...δόσεις.

Το τι έγινε βέβαια, με την καταμετρηση των σταυρών είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση που ξεπερνά τις επιδόσεις μας στα μαθηματικά, καθώς όσοι παρακολοθούσαν τη ροή των αποτελεσμάτων και με καταμετρημένο το 80%,  είδαν ότι ορισμένοι υποψήφιοι σταμάτησαν για αρκετη ώρα να λαμβάνουν ψήφους. Με τον τρόπο αυτό "ανέβηκαν" ονόματα που ήταν πολύ πίσω, μια ανατροπή που συγκρούεται με την στατιστική.

Επίσης, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ ειναι και πρόεδρος της εφορευτικής....ίσως δημιουργούσε ζήτημα σε άλλα κόμματα, σε άλλες χώρες της μακρινής Ευρώπης.
Εδώ άραγε, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ασυμβίβαστο; 

Μια άλλη εμπλοκή που έχει προκύψει είναι σχετικά με το ασυμβίβαστο που έχει ψηφίσει το συνέδριο, ότι δεν θα συμμετέχει στο νέο όργανο στέλεχος που κατέχει αμοιβόμενη κρατική θέση. Τώρα φημολογείται ότι ενδέχεται να "χαλαρώσει" λίγο η αποφαση, προκειμένου να συμπεριληφθούν κάποιοι κοντά στην ηγεσία που κατέχουν τέτοιες θέσεις.

Βέβαια, σε αυτό το συνέδριο όλες οι πιστοποιήσεις έγιναν με τεράστια καθυστέρηση, σχεδόν τριών εβδομάδων. Αυτό στοίχισε τον αποκλεισμό για τους απόδημους,  αλλά παράλληλα,  δυστοκία υπήρξε και στους αριστείνδην και τους υπόλοιπους συνέδρους. Φυσικά, αυτό συνέβη για τους 4.000 περίπου συνέδρους, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα επαναληφθεί για 130 μέλη της ΚΕ, μέσα στους οποίους θα πρέπει να περιληφθούν με ποσόστωση 39 γυναίκες και 5 απόδημοι.

Η δικαιολογία που προβάλει ο προεδρος της ΕΚΑΠ και της εφορευτικής στις πιέσεις που δέχεται είναι ότι αναμένει να περάσει το χρονικό όριο των πεντε ημερών που έχει το δικαίωμα κάθε υποψήφιος να υποβάλει ένσταση επί των αποτελεσμάτων. Αυτό όμως, προϋποθέτει την ύπαρξη αποτελεσμάτων.... Αν και  δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι  κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει μετάσχει σε άλλες εκλογές, έστω φυσιολατρικού συλλόγου,  θα τολμήσουμε να υπενθυμίσουμε ότι μετά από κάθε ψηφοφορία αναρτάται ο πίνακας των αποτελεσμάτων επί του οποίου γίνονται οι ενστάσεις.....

Δεν μπορούμε να καταλήξουμε με βεβαιότητα αν όλο αυτό είναι ανικανότητα ή σχεδιασμός... σιγουρα όμως αποτελεί ευτελισμό της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.