Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Βροχή...... ενστάσεων στην Ιπποκράτους

Άρχισαν τα όργανα.....και καλά ξεμπερδέματα
Προς
Την ΕΚΑΠ      
 ΕΝΣΤΑΣΗ
Του υποψήφιου για την ΚΠΕ στο 9ο Συνέδριο:         Λόη Βαγγέλη
ΚΑΤΑ  των αποτελεσμάτων εκλογής των μελών της ΚΠΕ στο 9ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Ήμουν υποψήφιος για την ΚΠΕ στο 9ο Συνέδριο και κατατάχθηκα (από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και την ΕΚΑΠ) βάσει των σταυρών προτίμησης στη θέση 130 και με τις ποσοστώσεις (Γυναικών και Αποδήμου) βρίσκομαι σε μη εκλόγιμη θέση.
Έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον για την εφαρμογή του καταστατικού που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλεγώ στη νέα ΚΠΕ.
ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ
Κατά του αποτελέσματος και της λανθασμένης κατάταξής μου για τους εξής βάσιμους λόγους:
1.Η κατάταξή μου αυτή δεν είναι ορθή, ούτε σύμφωνη με το νέο καταστατικό του Κινήματος.
2.Πολλοί από τους εκλεγέντες στη νέα ΚΠΕ παραβιάζουν το άρθρο 16 παρ.4 αφού κατέχουν θέσεις με διορισμό στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σύμφωνα με την υπερψηφισθείσα στο Συνέδριο πρόταση του σ. Νίκου Ανδρουλάκη δεν μπορούν να είναι μέλη της ΚΠΕ, λόγω ασυμβιβάστου.
3.Πληροφορήθηκα, βέβαια, και από δημοσιεύματα αλλά και από άλλα μέλη της νεοεκλεγείσας ΚΠΕ ότι αποστείλατε μια επιστολή σε όλα τα μέλη της νέας ΚΠΕ, στην οποία ισχυρίζεστε μεταξύ άλλων ότι:
«……Σύμφωνα με το παράγραφο 3 του άρθρου 16 του καταστατικού που εγκρίθηκε στο συνέδριο μας :
«Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όσοι κατέχουν κατόπιν διορισμού θέση στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ¼ του συνόλου των μελών.».
4.Αυτό,όμως, δεν είναι αληθές. Αντίθετα αποτελεί αλλοίωση της απόφασης του Συνεδρίου.
Το αληθές είναι ότι η καταστατική αυτή ρύθμιση (με εισήγηση Χρ. Πρωτόπαπα) απορρίφθηκε από το Συνέδριο σε μια επεισοδιακή ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε η πρόταση του σ. Νίκου Ανδρουλάκη που έχει ως εξής:
«Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να εκλεγούν όσοι κατέχουν κατόπιν διορισμού θέση στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
5.Υστερα από τα παραπάνω με την ένστασή μου αυτή ζητώ να εκπέσουν από τις εκλόγιμες θέσεις της ΚΠΕ όσοι εμπίπτουν στο παραπάνω ασυμβίβαστο (γνωρίζω ότι είναι πολλοί) και να διορθωθεί ο πίνακας εκλεγομένων μελών της ΚΠΕ, περιλαμβάνοντας όλους όσους έχουν εκλεγεί χωρίς ασυμβίβαστα, μέχρι τον αριθμό 130 (περιλαμβανομένων και των ποσοστώσεων γυναικών και αποδήμων).
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Συντροφικά,
Αθήνα 7 Μαρτίου 2013
Ο ενιστάμενος
Βαγγέλης Λόης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.