Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οταν κατά τον...ΔΟΛ ο Βενιζέλος ...στηρίζει Παπανδρέου..


του Χάρη Κοδόπουλου
Αυτή είναι η Ελλάδα της λαμογιάς και των εκβιαστών...
Οταν κατά τον...ΔΟΛ ο Βενιζέλος ...στηρίζει Παπανδρέου..

Οταν...σε λένε Σταύρο Ψυχάρη και ζητάς από το νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να σου δώσουν θαλασσοδάνειο πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και σου απαντά "ζήτησε τα από τις τράπεζες με τη νόμιμη οδό", τότε...αποτρελλαίνεσαι και φθάνεις να απειλήσεις τον ΝΟΜΙΜΟ πρωθυπουργο της χώρας πως θα τον ρίξεις και θα τον στείλεις στο ειδικό δικαστήριο....!!

Αυτή είναι η...Ελλάδα του σήμερα...
Των εκβιαστών, της λαμογιάς και των αρπαχτών, που δίνει πολλές ευκαιρίες για τους νέους-όπως λέει και ο σημερινός άμεμπτος πρωθυπουργός Σαμαράς- να αναρριχηθούν επαγγελματικά, χρησιμοποιώντας τα μέσα αυτά...!!
Οπως, ακριβώς, αναρριχήθηκε και ο...γιός του Σταύρου Ψυχάρη, ο πολύς...Ανδρέας...
Και μας παριστάνει το βουλευτή...
Αλλα το θέμα δεν σταματάει εκεί...
Ελα που ο Ψυχάρης είναι κακιασμένος και κομπλεξικός με τους Παπανδρέου...
Τι επιχειρεί, μέσα από τα "παπαγαλάκια" του που έχει-εκτός από τα δικά του μέσα-διασπείρει σε μπλογκς και ηλεκτρονικές εφημερίδες??
Να υποτιμήσει, όσο μπορεί περισσότερο τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τον ως ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, που κρύβεται πίσω από τον...Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ... Με τον Βενιζέλο να απλώνει... ασπίδα προστασίας στον Γιώργο...!!
Και εδώ αρχίζει το γέλιο της αρκούδας...
Τι γράφει σε γνωστό μπλογκ ένας από τους αρχιπαπαγάλους του Ψυχάρη, που έχει ωφεληθεί τα μάλα από το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας επίκαιρες και....αποδοτικιές θέσεις συμβούλων σε υπουργεία όπως το Πολιτισμού, Εξωτερικών, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλπ...
1-Για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βρίσκεται σε κάποιου είδους συντονισμό με τον προκάτοχό του και να συνεχίζουν ένα παιχνίδι για δυο. Όπως βρέθηκε το 2008 που πάγωσε τις εσωκομματικές διεργασίες, το 2010, όταν δεν είπε λέξη για την υπαγωγή της χώρας σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, το 2011 όταν έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, το 2012 όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ χωρίς αντίπαλο και με την ευλογία του Παπανδρέου. Όπως κάνει διαρκώς έκτοτε, αποφεύγοντας να εκστομίσει προσωπικά ο ίδιος την παραμικρή λέξη εναντίον του προκατόχου του - αντίθετα υιοθετεί πλήρως την πολιτική του, αλλά και τον τρόπο που την ασκούσε.
2-Φαίνεται περίεργο, αλλά όποιος μελετήσει με προσοχή τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα συμπεράνει ότι, επί της ουσίας, ο βασικότερος υποστηρικτής και ο καλύτερος σύμμαχος του Γιώργου είναι ο Βενιζέλος. Είναι, άλλωστε, ο πολιτικός αρχηγός που όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις από τον προκάτοχό του, αλλά και τον διευκόλυνε όπου χρειάσθηκε - και χρειάσθηκε αρκετά.
3-Ένα πράγμα περίεργο: ενώ ο Παπανδρέου λειτουργεί αυτόνομα και δεν σκοτίζεται να δώσει λογαριασμό στον Βενιζέλο, αυτός δεν παύει να μη θέλει να χρεωθεί προσωπικά το παραμικρό που θα μπορούσε να θεωρηθεί εχθρική ενέργεια. Κάτι σπόντες που πετάει αόριστα καμιά φορά, δεν ενοχλούν.
4-Αυτή τη φορά το παιχνίδι για δυο στο ΠΑΣΟΚ παίζεται στα οικονομικά του κόμματος. Στην πραγματικότητα στήνεται ένα σκηνικό στο οποίο θα χαθούν οι ευθύνες. Έτσι, δεν θα μάθουμε ποτέ πού ξοδεύτηκαν τα λεφτά της περιόδου Παπανδρέου -ή οποιασδήποτε άλλης περιόδου- για ποιο λόγο, σε ποιες δραστηριότητες, ποιος αποφάσιζε, ποιοι μισθοδοτούνταν από το κομματικό ταμείο και για ποιο λόγο, ποιος υπέγραφε, ποιος ήλεγχε και όλα αυτά που θα ήταν χρήσιμα για να εξηγηθεί το τεράστιο έλλειμμα στον επίσημο προϋπολογισμό του κόμματος. Για τον ανεπίσημο ας μην μιλάμε καλύτερα. Ισχύει, άλλωστε, για όλα τα κόμματα: οι χρηματοδοτήσεις έξωθεν δεν εγγράφονται ποτέ στα έσοδα και η διαχείρισή τους γίνεται στο σκοτάδι.
5-Ένας πολιτικός αρχηγός που σέβεται το κόμμα του -τους απλούς ανθρώπους που το ψηφίζουν δηλαδή- που σέβεται το δημόσιο χρήμα με το οποίο ενισχύθηκε, που δεν φοβάται την αλήθεια, δεν σχολιάζει απλώς τα ρεπορτάζ των εφημερίδων για ένα τόσο συνταρακτικό θέμα. Παίρνει ο ίδιος τον λόγο, παρουσιάζει ο ίδιος με θάρρος τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.
Αν αυτά τα στοιχεία είναι εντάξει, καλύπτει τον προκάτοχό του και δεν επιτρέπει να σέρνονται διάφορα. Αν δεν είναι, στέλνει τον φάκελο ο ίδιος στον εισαγγελέα, γιατί αυτό συνιστά υποχρέωσή του. Τόσο απλό. Δεν παίζει με τα λόγια, τα μισόλογα και τις σκιές.
6-Αυτό το θέμα δεν αφορά τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου, για να διευθετηθεί μεταξύ τους, όπως διαφαίνεται, παρά τον θόρυβο των ημερών. Δεν είναι εσωκομματική υπόθεση. Αφορά τον ελληνικό λαό που πληρώνει τα κόμματα ακριβώς για να δίνουν το παράδειγμα της διαφάνειας. Και η πρώτη ένδειξη διαφάνειας στην προκειμένη περίπτωση είναι η δημόσια παρουσίαση του θέματος από τον επικεφαλής του κόμματος, με ευθύ τρόπο. Αλλά, μάλλον, ζητάμε πολλά.
Κοντολογίς ο μεγαλόψυχος Βενιζέλος καλύπτει, πλήρως τον Παπανδρέου και δεν αφήνει τη δικαιοσύνη να ελέγξει τηνδιαχείριση των χρημάτων που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, από τον κρατικό κορβανά, για να μην γίνεται έρμαιο των κρατικοδίαιτων εργολάβων και των τσοντοκαναλαρχών...
Και μη χειρότερα..
Χαίρε κόμπλεξ απύθμενο...!!
Φαίνεται πως οι...ψεκασμοί των Καμμένων πήγαν και προς την ΔΟΛ πλευρά και χτύπησαν κατακέφαλα, κάποιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.