Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Περί "μαύρης" τρύπας...

Τι κατάλαβε ο αναγνώστης των Ελληνικών εφημερίδων διαβάζοντας τους τίτλους και τα άρθρα όσον αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ;
Ότι ο Παπανδρέου και η παρέα του "έφαγαν" 114 εκατ. και μάλιστα για το ποσό αυτό δεν υπήρχαν καν παραστατικά.

Τώρα φυσικά, αρχίζουν να τα μαζεύουν ανατρέποντας οι ίδιοι το ένα μετά το άλλο τα στοιχεία.

Καταρχήν, τα 6 χρόνια που ανέφεραν οι εφημερίδες έγιναν τώρα 9, δηλαδή ο δανεισμός των 116,5 εκατ. αφορά 9 χρόνια, 2003 - 2011.

Η ετήσια κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκατ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες).

Η δαπάνη των 58 εκατ σε γραφείο ταξιδίων αφορά τα έτη που έγιναν 3 εκλογικές αναμετρήσεις και μέσα στα έξοδα αυτά είναι και οι δαπάνες για τη Σοσιαλιστική Διεθνή, την προεδρια της οποία είχε από τότε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ποια είναι η γνωστή σε όλους αλήθεια, όσο και να σφυρίζουν αδιάφορα;

Όλα τα κόμματα έβαζαν υποθήκη την κρατική επιχορήγηση για να πάρουν δανειο. Φυσικά αυτό ήταν λάθος αφού τα κόμματα έπαιρναν επιχορήγηση για τα χρόνια μετά την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία τους, ενω κανεις δεν μπορουσε να γνωρίζει τα ποσοστά σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο έλεγχος των τραπεζών τελικά, ανάγκασε τα κόμματα να συμφωνήσουν με τις δανειοδοτούσες τράπεζες να κατακρατούν ως την εξόφληση του χρέους το μεγαλύτερο μέρος των επόμενων κρατικών επιχορηγήσεων. 

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια ότι τις δαπάνες, κυρίως εκλογικές τις ελέγχει η Βουλή.
Υπήρχε περίπτωση να είχε ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ δαπάνες εκατομμυρίων χωρίς παραστατικά όπως εμφάνιζαν τα δημοσιεύματα και κανένα κόμμα να μην είχε βγάλει κάτι στην επιφάνεια ;
Τέλος, μήπως είναι κοινό μυστικό ότι όλα τα κόμματα είχαν τις γνωστές επιχορηγήσεις ,,μαύρο χρήμα,, επί πολλά χρόνια.
Μήπως ο Παπανδρέου σταμάτησε την γνωστή αυτή εξάρτηση όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ;
Πολλά χρέη έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφερόμαστε στο ΚΚΕ γιατί αυτό δεν δέχεται ούτε καν τον έλεγχο από το κράτος. Γιατί δεν βάζουν και αυτά έναν ορκωτό λογιστή ;
Ο Παπανδρέου προσπάθησε να φέρει τη διαφάνεια στο κόμμα και το κράτος αλλά πολεμήθηκε. Η σπίλωση του ονόματός του, το χτύπημα στην ηθική του υπόσταση είναι το τελευταίο χαρτί όλων εκείνων που δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο παλαιοκομματισμό και διαπλοκή.

Γνωρίζουν όλοι τους ότι είναι απολύτως καθαρός αλλά επιχειρούν με ένα γκεμπελικό τρόπο να του ρίξουν λάσπη.
Όμως, ο λαϊκισμός έχει και τα όρια του. Έτσι υποστήριζαν ότι ο Παπανδρέου έπαιρνε την βουλευτική αποζημίωση ενώ έκανε ,,ταξίδια,, στο εξωτερικό και αποδείχτηκε ότι πριν ξεκινήσει τις ομιλίες είχε στείλει επιστολή στην Βουλή παραίτησης από την βουλευτική αποζημίωση όταν απουσιάζει από τη Βουλή.
Τα όρια της έχει και η ανοχή....
Για όσους υποστήριζαν τη θεωρία ότι όλες τις επιθέσεις τις εξαπέλυαν από το φόβο της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου, σήμερα δικαιώνονται...Ναι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση....


Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.