Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Μυρίζει "μπαρούτι"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
Τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφεί πολλά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, με βάση διαρροές που έγιναν από την Ιπποκράτους, (πιθανότατα με εντολή Βενιζέλου). Ο οποίος, όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε, είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών, έξι τον αριθμό (αλήθεια, πόσο θα κοστίσουν στο πενόμενο ΠΑΣΟΚ;) προσποιούμενος ότι δεν διαθέτει στοιχεία ο ίδιος.
Ωστόσο, χθες, προσπάθησε να δώσει στον Γιώργο Παπανδρέου έναν φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία που ο ίδιος επέλεξε για να κάνει την πολιτική του. Επρόκειτο, προφανώς, για παγίδα που έστησε στον ΓΑΠ, για να μπει σε διάλογο με όσους διαρρέουν τα στοιχεία και να αποδεχτεί ότι αυτά είναι τα στοιχεία, αλλά ο Γιώργος απέφυγε την παγίδα, ΜΗΝ παραλαμβάνοντας τον (συγκεκριμένο) φάκελο. Το ερώτημα είναι γιατί ο Βαγγέλης δεν περίμενε να παραλάβει ο ίδιος το πόρισμα και μετά να δώσει τα στοιχεία στον ΓΑΠ; Μήπως είναι τα ίδια, μήπως "παραγγέλθηκε" ένα συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο, για τους δικούς του λόγους, κρατάει, ακόμα, κρυφό; Και γιατί άραγε; Και γιατί τώρα;

Χθες αποκαλύφθηκε και κάτι άλλο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στη διάθεση του φακέλους με τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προηγουμένως να έχει μιλήσει ο ίδιος ή κανένας άλλος, με όσους διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του Κινήματος. Το παραδέχεται ο ίδιος όταν λέει ότι έθεσε θέμα στον ΓΑΠ να μιλήσουν όλοι οι προηγούμενοι διαχειριστές, επομένως μέχρι τώρα δεν έχουν μιλήσει και απο το ΠΑΣΟΚ διαρρέονται στοιχεία, ελλιπή, ή, τουλάχιστον, δεν λαμβάνονται υπόψη τους ορισμένα πράγματα τα οποία αποτελούσαν και αποτελούν μόνιμη πρακτική των κομμάτων, την οποία, στο μέτρο που του επιτρέπουν τα σημαρινά οικονομικά του , συνεχίζει να ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος από το 2004 μέχρι το 2011; Γιατί δεν ζήτησε και για τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως διότι ήταν "ομογάλακτος", από ένα σημείο και μετά, με τον Κώστα Σημίτη, για να ανατρέψουν τον Γιώργο Παπανδρέου; Γνωρίζει άραγε σε ποιά κατάσταση ήταν το ταμείο του Κινήματος όταν το παρέλαβε ο Γιώργος κι αν είχε μεγάλα ελλείμματα; Χθες ψέλλισε κάτι και για το 2003, επί Σημίτη, μιλώντας για πρώτη φορά για την περίοδο από το 2003 έως το 2011.
 Αλλά γιατί μόνο από το 2003 και όχι και παλαιότερα; Ο ίδιος ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε πει ότι πήρε ένα εκατ. μάρκα απο την Siemens, τα οποία δεν φαίνονται στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Είναι άραγε η μοναδική περίπτωση "μαύρης διαχείρισης" κατά την περίοδο Σημίτη;
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι γνωστό, έχει ορισμένες φιλοδοξίες αλλά και εμμονές. Διαπιστώνει, από τις δημοσκοπήσεις, ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα «δεν τραβάει». Και τα πράγματα δείχνουν χειρότερα μετά το Συνέδριο, ενώ λογικό ήταν να περιμένει να πάνε πολύ καλύτερα. Ήδη έχει αρχίσει να συγκροτείται αμφισβήτηση του και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν λένε την ομάδα Καρχιμάκη, αλλά την εναπομείνασα βάση του Κινήματος, η οποία διαπιστώνει αυτό που διαπιστώνουν και πολλοί Πολίτες(όσοι ασχολούνται ακόμη). Ότι το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη πάει για νέα ήττα, κάτι που δεν τους αρέσει και δεν το θέλουν. Από την άλλη, ο Βαγγέλης αμφισβητείται και από στελέχη που θεωρεί ή θεωρούσε ότι ήταν της στενής επιρροής του. Παράδειγμα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, κυριολεκτικά, φέρεται να τον έχει προγράψει. Και ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνει τους στσχετισμούς εκείνους που θα του επιτρέψουν να θέσει θέμα ηγεσίας, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, πιθανότατα ύστερα από μια εκλογική ήττα, αν δεν υπαρξουν άλλες εξελίξεις νωρίτερα.

Η κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και λέγεται απο το περιβάλλον του ΓΑΠ είναι οτι "αντί να τα δει ολα αυτά ο Βενιζέλος και να χαράξει μια στρατηγική για το κόμμα, προσπαθεί να γαντζωθεί στην ηγεσία του Κινήματος δια της εξοντώσεως των αντιπάλων του ή αυτών που ο ίδιος έχει αναγάγει σε αντιπάλους ή και εχθρούς". Ούτε τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται γι αυτά, ούτε ο ΓΑΠ, ούτε εκείνοι που θεωρεί ότι δημιουργούν κινήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ για να τον υπονομεύσουν. Και καταλήγουν λέγοντας οτι "αν είχε στοιχειώδη αυτοκριτική διάθεση, θα είχε αντιληφθεί ότι έχει αυτοϋπονομευτεί με την πολιτική που ακολουθεί από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.