Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος από τη Ρώμη μίλησε για την ανάγκη συντονισμού των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών με στόχο την έξοδο από την κρίση
"Έχει σαφώς μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μια διέξοδο από την κρίση, που λαμβάνει υπόψη την δημοσιονομική πειθαρχία και την χρηματοοικονομική διάσταση, αλλά, πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση. Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές, αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους..."
Επειδή προφανώς, είναι απασχολημένος με την ανασύσταση και το συνέδριο του κόμματος, θα του διέφυγε ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και προκάτοχός του στο κόμμα, ο πρώην πρωθυπουργός, που πάλεψε για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταθέσει προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, ήδη από το 2010.
Στις 2/12/2010 κάνοντας ένα αιχμηρό λογοπαίγνιο με τη λέξη "PIGS" (γουρούνια), από τα αρχικά των "προβληματικών χωρών" Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας και Ισπανίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καυτηρίασε τις πολιτικές των Συντηρητικών και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης.
"Είμαι υπερήφανοs που ανήκω στα PIGS, στην ομάδα αυτών των χωρών" σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.
"I belong to a group called the PIGS. I dont Know if I look like, but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs" είπε αποσπώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου. Συνεχίζοντας ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πιστεύει στους Ελληνες και στην Ελλάδα ότι και να λένε.
«Οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην πρόταση για φορολογία των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η οποία ανήκει στον ίδιο και υιοθετήθηκε από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα ευρωομόλογα τα οποία μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά να αναδειχθούν και σε αναπτυξιακούς μοχλούς.
«Η απάντησή μας στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών», τόνισε, «είναι υπεύθυνη δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική ισότητας, υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον». Ο Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.