Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Το ΠαΣοΚ ΕΙΝΑΙ εδώ....

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, υποστήριξε στη συνεδρίαση Νομαρχιακών
Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) όλης της Αττικής ότι "δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη και υπεύθυνη λύση από αυτή που ακολουθήσαμε, παρά τα όσα ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή '', και χαρακτήρισε
τις επιλογές '' αναγκαστικές και επιβεβλημένες σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή ' καθώς σε άλλη περίπτωση θα οδηγούμαστε σε καταστροφή.

"Όχι, η μεταπολίτευση δεν είναι η χειρότερη περίοδος της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Η περίοδος από το 1974 έως το 2012 είναι η καλύτερη φάση της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους από τότε που συγκροτήθηκε με την επανάσταση του γένους το νέο ελληνικό κράτος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αυτά τα επιτεύγματα, αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό το επίπεδο ζωής, αυτή την ποιότητα δημοκρατίας, αυτό το επίπεδο προστασίας των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες δεν ένιωσαν ελεύθεροι, δημιουργικοί, δεν ένιωσαν ασφαλείς. Ποτέ άλλοτε το έθνος δεν είχε ενωθεί σε τέτοιο βαθμό. Και αυτό είναι ένα έργο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ, στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.
Βεβαίως, μέσα στη διαδρομή αυτή υπήρξαν λάθη, κενά, αντιφάσεις, υστερήσεις. Βεβαίως. Τα έχουμε ομολογήσει, τα έχουμε τονίσει, αλλά τίποτε από αυτά δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, την ιστορική πραγματικότητα, το εθνικό κεκτημένο το οποίο έχει διαμορφωθεί".

ΠΌΣΟ διαφέρει αυτός ο λόγος από εκείνη τη φράση «το ΠΑΣΟΚ σάπισε»  με την οποία, ο νεοεκλεγείς τότε, Βενιζέλος θέλησε να δώσει το στίγμα των σαρωτικών αλλαγών που επιθυμούσε να επιφέρει στο κόμμα. Τότε με τις λέξεις «αυτοδιάλυση» και «επανασύσταση του από μηδενική βάση» έδειξε τον τρόπο με το οποίο θα πετύχαινε τον στόχο. Το μόνο που κατάφερε είναι ο δημοσκοπικός καταποντισμός των ποσοστών του κόμματος.
Σήμερα, άραγε συνειδητοποίησε ότι το Κόμμα δεν είναι τα κυβερνόπληκτα μεγαλοστελέχη, δεν είναι οι παροικούντες την Ιπποκράτους ξεσκονίζοντες τα υποδήματα της ηγεσίας;...
Το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση του, η ήρεμη δύναμη που έχει μάθει να αγωνίζεται, η βάση είναι ακόμα εδώ... δεν ντρέπεται για την ιστορία του Κινήματος ....και περιμένει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.