Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανεπιθύμητος για τη Χρυσή Αυγή ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουϊζνιεκς, έρχεται στην χώρα μας προκειμένου να ελέγξει σωρεία καταγγελιών για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
 
Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί κέντρα κράτησης αλλοδαπών, φυλακές και κρατητήρια για τα οποία έχουν υποβληθεί πολλές καταγγελίες για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και χρήση βίας κατά μεταναστών.
Ο Νίλς Μουϊζνιεκς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια για να συζητήσουν το θέμα της μεταχείρισης των μεταναστών από την ελληνική αστυνομία, ενώ θα τεθεί υπο διερεύνηση και το θέμα πιθανής σύνδεσης και σχέσεων της ελληνικής αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.
Ο Επίτροπος θα συναντήσει αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και είναι ήδη ενήμερος τόσο για τα αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά βίας από πλευράς της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών.
Επίσης, τον Επίτροπο προβληματίζουν οι συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων, καθώς και ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.
 
Η Χρυσή Αυγή με τη συνήθη προκλητική πρακτική της έβγαλε ανακοίνωση όπου ισχυρίζεται ότι είναι η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά από την εγκληματική δράση συμμοριών αλλοδαπών και ότι ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. "Αν δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα ο ευρωπαίος επίτροπος, τότε για εμάς είναι ανεπιθύμητος".

Όλοι όσοι εξέθρεψαν και επιτρέπουν την άνοδο του κόμματος αυτού, αντί την κοινωνική απομόνωση του με σοβαρές και συντονισμένες δράσεις για την κάλυψη των κενών που επιτρέπουν στο «αυγό του φιδιού» να εκκολάπτεται, πρέπει να αναμένουν πολλά ακόμα.
Η μοναδική ελπίδα περιορισμού του φαινομένου είναι η συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων ώστε να απομονωθεί πολιτικά και κοινωνικά, η φασιστική απειλή. Άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τους λόγους και τα αίτια της ανάπτυξης της.
Όλος ο δημοκρατικός πολιτικός χώρος οφείλει να παράσχει το "αντίδοτο", κυρίως μέσα από τρόπους για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας, αλλά προτάσσοντας την αλληλεγγύη ενάντια στην ιδιοτέλεια, το μίσος και το ρατσισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.