Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ηρθε το... ευρώ

Η μεγάλη χαρά και η αισιοδοξία που εξέπεμπε σήμερα ο πρωθυπουργός, μας θύμισε εκείνη την παλιά ελληνική ταινία..."καλώς ήρθε το δολάριο " ή κάπως έτσι, όπου όλοι περίμεναν τον αμερικανικό στόλο να ξελασπώσουν.

«Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις οι εκβιασμοί για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Έδειχνε πολύ συγκινημένος γιατί «σήμερα η Ελλάδα κερδίζει την μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη», υπογραμμίζοντας ότι «τα χρήματα που εκταμιεύονται για την Ελλάδα αποκτούν μία δικαίωση, για την πολιτική τριών κομμάτων που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της».

Ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά και τους βουλευτές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα τρία κόμματα έδωσαν μαζί τις μάχες και τις κέρδισαν μαζί».

Σύμφωνα με τον Σαμαρά η σημερινή ημέρα «είναι μία αφετηρία για τους Έλληνες να αισιοδοξούν», γιατί όπως εξήγησε, «μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει 52,5 δισ. ευρώ και από αυτά τα 40 δισ. περίπου θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα».

Πρόκειται, όπως είπε, για την πρώτη φορά που τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων θα μείνει μέσα στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες το ελληνικό κράτος θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες, σημειώνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστά ποσό άνω των 9 δισ. ευρώ.

Παρά τα όσα ευχάριστα προοιωνίζει η εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποκατάσταση της ρευστότητας της οικονομίας, με στόχο να "φρενάρει η ανεργία", παρά την δικαίωση που αισθάνεται ο πρωθυπουργός ότι "κερδίσαμε οριστικά μία ευκαιρία να βγούμε οριστικά από την κρίση", η διαδικασία της ανάκαμψης δεν είναι τόσο απλή. Διαφορετικά οι μηχανές θα είχαν ξεκινήσει από τότε που επιτεύχθηκε το κούρεμα του χρέους ένα χρόνο πριν.

Η χώρα εξακολουθεί να έχει ψηλό κόστος εργασίας σε σχέση με άλλες που θεωρούνται "ανταγωνιστικές". Δεν έχει προωθήσει KAMMIA απολύτως μεταρρύθμιση. Με δείκτες ανύπαρκτους για την εκπαίδευση, με την διαφθορά να καλπάζει.....
Το χρήμα θα έρθει αλλά αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές θα είναι ακόμα μια ρίψη στο κενό.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου επιχειρήθηκε μια σαρωτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια και φυσικά συνάντησε την μαζική αντίδραση συντεχνιών, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανύπαρκτη. 
Νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθ υπέρβαση της κοινοβουλευτικής πρακτικής, αγνοώντας το ρόλο των βουλευτών.

Και να αναρωτηθούμε ως αδαείς πολίτες γιατί τα χρήματα αυτά δεν εκταμιεύτηκαν τον Ιούνιο και έρχονται τώρα;

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την μεγάλη και καταστροφική παρ ολίγον καθυστέρηση που επανέφερε τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, που εκτόξευσε τα 11 δις σε 14; 
Ποιοι και γιατί δεν προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις
Γιατί απλά κάποιοι ήθελαν την εξουσία και μόνο αυτή.
Και ότι πέτυχε τώρα και πανηγυρίζει ο Σαμαράς, μήπως είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία ο Σαμαράς σαμποτάριζε στα Ζάππεια και μάλιστα, εξέτρεφε κάποιους που με θεωρίες συνωμοσίας στρέφονταν  προσωπικά κατά του Παπανδρέου;

«Όσα έγιναν ως τώρα ίσως μας δίχασαν. Όσα μπορούν να γίνουν από εδώ και μπρος πρέπει και το ελπίζω να μας ενώσουν».
Ας κάνει μια αυτοκριτική για τις ευθύνες του στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στη τεράστια καθυστέρηση για την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε σκληρά τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.