Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καρχιμακης για τις καθυστερήσεις της δικαιοσύνης

Ο Μιχ. Καρχιμάκης σε σημερινό του σχόλιο στην σελίδα του στο Facebook ζητά την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης
«Οι ανεξήγητες καθυστερήσεις και το πάρτυ των μιζαδοροκορλεονήδων. Οι μιζαδοροκορλεόνηδες του μεγάλου κόλπου των δομημένων ομολόγων κάνουν πάρτυ από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις στις ανακρίσεις που αισίως τείνουν να πατήσουν τα επτά χρόνια. Στα επτά χρόνια, λοιπόν, τείνουν να φτάσουν οι εκκρεμείς, στη δικαιοσύνη, υποθέσεις των δομημένων ομολόγων που βούλιαξαν τα σφαλιστικά ταμεία σε βάρος και του δημοσίου συμφέροντος αλλά και σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων.

Οι μιζαδόροι, λοιπόν, κάνουν πάρτυ από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις. Η ελληνική δικαιοσύνη σε ένα τόσο τεράστιας σημασίας, θέμα γιατί καθυστερεί; Επειδή δεν είναι στην επικαιρότητα; Τι περιμένει; Πότε θα αποδώσει ευθύνες; Πόσα χρόνια επιτέλους, χρειάζεται ο εφέτης ανακριτής για να ολοκληρώσει την ανάκριση του μεγαλύτερου σκανδάλου και να αποδοθούν κάθε μορφής ευθύνες στους κορλεονήδες της φαυλότητας αυτής;

Οι καθυστερήσεις αυτές δίνουν την εντύπωση της αρνησιδικίας και δημιουργούν την πεποίθηση στην κοινωνία ότι υπάρχει αναιτιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή των ευθυνών που υπονομεύει και το δημόσιο συμφέρον, τα ατομικά δικαιώματα και την εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, που είναι ανάγκη ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο να αποτελούν τους θεματοφύλακες ασφάλειας της κοινωνίας.

Κύριοι πρόεδρε και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μήπως είναι ανάγκη στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας να επέμβετε για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε ένα μείζονος σημασίας θέμα που υπονόμευσε τα Ταμεία και τα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων.»

Το θέμα που εγείρει ο Γραμματέας είναι πολύ σοβαρό, καθώς ο ελληνικός λαός θέλει να΄δει την διαλεύκανση, έστω μιας υπόθεσης, προκειμένου να ανακτήσει μέρος της εμπιστοσύνης του στους θεσμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.