«Οι ιδέες μοιάζουν με τα καρφιά. Όσο περισσότερο τα χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπήγονται.»
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
Το έλλειμμα του 2009...
Νέα δημοσιεύματα ήθελαν τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πέπονη να καλεί για εκ νέου συμπληρωματική κατάθεση τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με αφορμή τις καταγγελίες περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, στις οποίες είχε προβεί η καθηγήτρια κυρία Ζωή Γεωργαντά.
Η κλήτευσή τους για συμπληρωματικές εξηγήσεις κρίθηκε αναγκαία από τους εισαγγελείς, καθώς, "ακούστηκε" ότι προέκυψαν νέα στοιχεία.
Βέβαια, πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς οι Πεπόνης και Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, τα μέλη της οποίας δεν κατέληξαν σε πολιτικές ευθύνες καθώς την κατάσταση δραματοποίησε η «έλλειψη θεσμικής γνώσης της ευρωζώνης».
Το Smart Post όμως, σημειώνει:
"Το έλλειμμα του 2009 ήταν και με τη βούλα 15,6% – δεν το έμαθε ακόμα ο Πεπόνης;" αναρωτιέται το Smart Post και συνεχίζει:
"Δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.
Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.
Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.
Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.
Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.
Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;
Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.
Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.
Και τρίτο, ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.
Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής: «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».
Παρόλα αυτά, ξανακαλεί διαβάζουμε ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης μάρτυρες για να δει αν το έλλειμμα του 2009 «φουσκώθηκε».
Κάποιος να τον ενημερώσει ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν και με τη βούλα 15,6%.
Γιατί τα παραμύθια τελείωσαν.
Και τα αστεία επίσης."
Διαβάστε: http://www.smartpost.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-2009-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-156-%CE%B4/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.