Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τεράστια επιτυχία της αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, όλοι....πλην ...Ν.Δ


Η μεγάλη εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στην πορεία διαμαρτυρίας του Σαββάτου  ενάντια στο ρατσισμό μπλόκαρε το ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην κάνει καμία κινητοποίηση. Καθώς όμως το ρεύμα που δημιουργήθηκε υπέρ της πορείας ήταν ισχυρό και ο προβληματισμός για τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ πλήθαιναν, ο Δ. Παπαδημούλης πήρε την πρωτοβουλία, μέσω twitter, παρόλο που δέχθηκε κριτική ότι σύρθηκε πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπαδημούλης έστειλε τα παρακάτω tweets και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε στο αντιφασιστικό μέτωπο μαζί με όλα τα άλλα δημοκρατικά κόμματα (πλην της ΝΔ), ακόμα και την τελευταία στιγμή:

"@papadimoulis
Μαζί για την Δημοκρατία,ενάντια στον Ρατσισμό. Αύριο στις 3μμ στο Σύνταγμα, ενωτικά, μαχητικά, ειρηνικά και προφανώς χωρίς κομματικά καπέλα.

@papadimoulis
Η πορεία οργανώνεται απο το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικο Κίνημα και στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αντιφασιστικό μέτωπο, η ιστορία διδάσκει!"


Τελικά, η σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) σε "μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία", με αφετηρία το Σύνταγμα και προορισμό την Ακρόπολη, είχε μεγάλη ανταπόκριση με χιλιάδες πολίτες να ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού.
Το μείγμα των πολιτών αποτελούσαν Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι για "να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη"».
"Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία.
Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Τέτοιες κινήσεις ενωτικές που συσπειρώνουν την κοινωνία συμβάλουν ουσιαστικά στην αποδυνάμωση του φαινομένου. Η μη συμμετοχή της Ν.Δ δεν μας εκπλήσσει, αφού η Χρυσή Αυγή και οι διάφοροι δορυφόροι που κινούνται στο χώρο της Ακροδεξιάς αποτελούν κομμάτι της...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.