Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: ο Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά ο Ηρώδης


O Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστήριξε ότι «Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».

Προφανώς, ενθαρρυμένος από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ επίσης μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων.
«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο, γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Ο Τσίπρας «επιτέθηκε» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Ενώ, προέβλεψε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου, ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Δεν μας αφορά αν ο Τσίπρας θεωρεί τον Σαμαρά Άγιο Βασίλη ή Ηρώδη, ή αν επιθυμεί να οδηγήσει ο ίδιος, αυτοδιαχειριζόμενο έλκηθρο σε ελεύθερη πορεία, ως Ρούντολφ.
Αυτό που μας προβληματίζει είναι τα αυξανόμενα μηνύματα που προαναγγέλλουν εκλογές μέσα στο επόμενο (σύντομο) χρονικό διάστημα. Όποια κι αν είναι η αναζήτηση επαναπροσδιορισμού μιας πολιτικής-ιδεολογικής  ταυτότητας, σχηματισμού νέων κομμάτων, όσο κι αν διαφωνούμε με μέτρα και πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, αναρωτιόμαστε είναι δυνατόν να κάνει βήματα όποιας ανάκαμψης η ελληνική οικονομία, αν το σύστημα καταφεύγει σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;
Ας καταλήξουν, επιτέλους, σε μια μίνιμουμ συμφωνία πολιτική κι ας την ακολουθήσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.