Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Σαμπυ Μυωνής: Έγινα στόχος ακροδεξιών -δεν γνωρίζω την Μαργαρίτα Παπανδρέου

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή δήλωσε αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του ονόματός του στα δημοσιεύματα αναφορικά με την Λίστα Λαγκάρντ και την κατάθεση του ποσού των 550 εκατομμυρίων Ευρώ, δικαιούχο του οποίου δύο καταθέσεις προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη φέρουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Με κατηγορηματική δήλωσή του στο Lykavitos.gr  ο κ. Μιωνή κάνει λόγο για μυθεύματα , τα οποία αποδίδει σε ακροδεξιούς κύκλους , οι οποίοι όπως λεει έχουν στόχο να τον πλήξουν λόγω της διπλής του ( Ελληνικής και Ισραηλινής) υπηκοότητας.
Οπως ανέφερε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του "έχω να πω τα εξής αναφορικά με τα μυθεύματα που τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν για το πρόσωπο μου και τα οποία με προσβάλλουν βάναυσα. Προέρχονται από το Ρατσιστικό Ακροδεξιό χώρο και για αυτό χρησιμοποιούν λαϊκίστικα την καταγωγή μου και τη διπλή μου υπηκοότητα για την οποία είμαι πολύ περήφανος. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και οι εμπνευστές αυτών των μυθευμάτων σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Δηλώνω απερίφραστα ότι ουδέποτε έχω κατηγορηθεί από καμιά εποπτική , φορολογική και δικαστική αρχή για κανένα απολύτως αδίκημα".
Στο ερώτημα αν γνωρίζει την κ. Παπανδρέου και αν η τελευταία έχει σχέση με το λογαριασμό επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε με την ανακοίνωσή του στο ΑΠΕ ότι δηλαδή, "δεν γνωρίζει, δεν έχει συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτεοποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου." 
Ενώ, σε σχέση με το ποιος ήταν ο δικαιούχος του εν λόγω λογαριασμού, υποστηρίζει:
"Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.
"Οπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας..."
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας δεν κρύβει την ενόχλησή του για την εμπλοκή του ονόματος του δικηγόρου και συμβούλου του σημερινού πρωθυπουργού του κ. Παπασταύρου στην όλη υπόθεση.
Για τον τελευταίο ξεκαθαρίζει ότι δεν συνδέεται πουθενά, είναι προσωπικός φίλος και δικηγόρος του , ενώ έχουν συνεργαστεί σε άλλη εταιρεία.
 Ενώ για ότι αφορά την εταιρεία διαχείρισης του αμοιβαίου της οποίας ο ίδιος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και η κ. Παντελή υπάλληλος τονίζει με έμφαση ότι δεν ήταν κάποια Off Shore αλλά μία εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας και η οποία ανήκει πλέον στην Ελβετική τράπεζα EFG International.
Επίσης, την ενόχλησή τους για την εμπλοκή του ονόματος του Σάμπυ Μιωνή στην όλη υπόθεση δεν έκρυψαν μιλώντας στον Lykavtios.gr  επιχειρηματικοί κύκλοι που τον γνωρίζουν. 
Έδωσαν δε ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση που ασκεί εδώ και χρόνια ο κ. Μιωνή και η οποία επικεντρώνεται αφενός στη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές σε παιδιά από την Ελλάδα και το Ισραήλ , στη βοήθεια σπαστικών παιδιών από την Ελλάδα, κάτι για το οποίο έχει βραβευτεί από την Εταιρεία σπαστικών και στα παιδιά με καρκίνο, καθώς έχει δημιουργήσει το καινούριο Παιδοκαρκινικό κέντρο του Tel Aviv στο οποίο παιδιά από την Ελλάδα μπορούν να πηγαίνουν για νοσηλεία με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
http://www.lykavitos.gr/2012/12/lykavitosgr-500.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.