Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Το λάθος του ΔΝΤ. Και τώρα ;

Θυμίζουμε πως το ΔΝΤ έχει παραδεχτεί ότι υπολόγισε με λανθασμένο τρόπο τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, δηλαδή τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην ύφεση.

Ενώ αυτό έχει γίνει γνωστό και αποδεκτό από όλους, διαπιστώνουμε μια πολιτική αναισθησία από τους εμπλεκόμενους Γερμανία, ΕΕ, Τρόικα λες και οι επιπτώσεις του λάθους δεν επηρέασαν ανθρώπους, αλλά ήταν απλά νούμερα, δεν επηρέασαν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Προκαλεί εντύπωση ότι κανείς δεν κάνει, μια έστω εκ των υστέρων, πρόταση για ,,χαλάρωση,, των μέτρων.
Όσον αφορά δεν το εσωτερικό πολιτικό σύστημα. Είναι καιρός να σταματήσουν να υπαινίσσονται ότι το είχαν καταλάβει, γιατί κανείς δεν μίλησε για λάθος υπολογισμούς. Όλοι αναθεμάτιζαν το μνημόνιο, μέχρι ο ένας (Σαμαράς) να γίνει Πρωθυπουργός και ο άλλος (Τσίπρας) να προετοιμάσει το έδαφος για να γίνει.
Αλλά αν όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια αφήνουν παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό, την πλειοψηφία του λαού, σημασία έχει το αν και με ποιο τρόπο θα διορθωθεί το λάθος, γιατί εκείνο που τον ενδιαφέρει άμεσα είναι να σταματήσει η συνεχιζόμενη αιμορραγία και συρρίκνωση σε βαθμό εξαφάνισης των εισοδημάτων του.

Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.