Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ο κομμωτής -διοικητής και το αιώνιο ρουσφέτι ...

Μια κωμικοτραγική ιστορία αποκαλύφθηκε, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι ένας κομμωτής από την Καρδίτσα χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής και διορίστηκε διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.
 
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας leaks.gr το 2008 ένας κομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι διέθετε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο τελικά, σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.
 
Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου (!) με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι γνωστό αν ο Τσιάρας γνώριζε τα περί πλαστού πτυχίου, αλλά είναι βέβαιο ότι γνώριζε την ύπαρξη του κομμωτηρίου.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν έμεινε κενή το 2008 η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Μολάων και για την πλήρωσή της επελέγη ο συγκεκριμένος Καρδιτσιώτης κομμωτής, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή ως το 2010.
Στη συνέχεια, ο εν λόγω κύριος συνέχισε την καρριέρα του και ανέλαβε θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη θεση αυτή έγινε και η αποκαλυψη από το δήμαρχος Κωνσταντίνος Πάπαλος, ο οποίος ανακάλυψε ότι το πτυχίου του είναι πλαστό, τον εξεδίωξε και μάλιστα του ζητούνται να αποδώσει τα χρήματα που έλαβε όλο αυτό τον καιρό ως σύμβουλος.
Σύμφωνα με το leaks.gr ο  Πάπαλος υποστήριξε ότι «δεν περίμενε ότι το θράσος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι τόσο μεγάλο. Κάποια στιγμή είχε γίνει μια ανώνυμη καταγγελία. Ο άγνωστος μου είχε πει ότι δεν έχει πτυχίο και ότι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ήταν πλαστό. Δεν έδωσα σημασία αρχικά. Η υπόθεση όμως είχε φτάσει και στα χέρια ανακριτή ο οποίος μου ζήτησε το φάκελό του. Τότε άρχισα και εγώ να το ψάχνω. Απευθύνθηκα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να μάθω αν πράγματι είναι απόφοιτος της Σχολής. Αρχικά δεν μου έλεγαν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Μετά από πολλές πιέσεις μου εξήγησαν ότι απόφοιτος με το όνομα Μαρσινόπουλος Μάριος δεν υπάρχει και ότι ο αριθμός του πτυχίου ανήκει σε μία κοπέλα που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να το πάρει. Μάλιστα τους το ζήτησα εγγράφως. Αμέσως έστειλα τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και κατήγγειλα την σύμβαση εργασίας που είχε με τον Δήμο μας. Τα δεδουλευμένα για το διάστημα που εργάστηκε ανέρχονται στις 11.000 ευρώ και θα κληθεί να τα επιστρέψει. Ήταν τυχερός γιατί αν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ θα διωκόταν για κακούργημα».
 
Αυτή η περίπτωση είναι μία στις εκατοντάδες που δημιουργησε το πελατειακό κράτος, η μικροκομματική λογική των "δικών μας παιδιών" στα οποία η ΝΔ επιδόθηκε με ζήλο, κυρίως την περίοδο 2007-2009. Ο λόγος που ασχοληθήκαμε με το θέμα δεν είναι για να αναδείξουμε άλλο ένα σκάνδαλο και να αναπαράγουμε την γνωστή κριτική ότι "η Ελλάδα δεν αλλάζει". Με αυτές τις πρακτικές είναι απόλυτα εξηγήσιμο και το γιατί φτάσαμε ως εδώ και για το γιατί αναγκάζονται να φεύγουν οι νέοι με προσόντα στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. γονάτισε όλο το δημόσιο στο ρουσφέτι, ενώ μετά τις εκλογές του 2009 πολέμησε λυσσαλέα κάθε απόφαση για περιορισμό του δημοσίου, για διαφάνεια και αξιοκρατία.
Η ανοιχτη διακυβέρνηση και η επιλογή των στελεχών του δημοσίου μέσα από διαδικασίες και όχι από κομματικό σωλήνα που εισήγαγε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν από τις πιο "ενοχλητικές κινήσεις" για το σύστημα. Ήδη, σιγά σιγά προσπαθούν να το αποσύρουν. Όμως, η Ελλάδα αλλάζει, μπορεί να αλλάξει αν πραγματικά το θέλουμε. Αν αλλάξουμε νοοτροπία κι επιβάλλουμε την αλλαγή και στα κόμματα, κομματάρχες και λοιπούς δορυφόρους του παγιωμένου πελατειακού συστήματος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.