Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από ολική άρνηση


Όλοι θα θυμούνται το "οχι" του Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο μνημόνιο. Όλοι γέλασαν τότε με το λάθος, αφού το απέδωσαν στη συνήθεια.
Ένα άλλο περιστατικό όμως, δείχνει τόσο την προχειρότητα και το επίπεδο των βουλευτών του, όσο και την έλλειψη συντονισμού από ένα πιο έμπειρο στέλεχος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε από την ονομαστική ψηφοφορία,αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το αργό πετρέλαιο, που το ίδιο το κόμμα είχε ζητήσει.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ο προεδρεύων Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέγνωσε τα ονόματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ζητήσει την ονομαστική, αλλά από τους 15 βουλευτές που είχαν υπογράψει την αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία εμφανίστηκαν μόνο οι 10  με αποτέλεσμα ο Γρηγοράκος να ανακοινώσει ότι δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και επομένως η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.
Οι παλαιοί βουλευτές μιλούν για πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία της Βουλής, ενώ δεν έλειψαν τα πειράγματα από άλλους βουλευτές που εκνεύρισαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.Μάλιστα, ο Μανώλης Γλέζος όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφουςείπε με ενοχλημένο ύφος:  «Εγώ δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους» .
Στο μεταξύ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έτρεξε να προλάβει αλλά την ώρα εκείνη έσβηναν τα φώτα και την ενημέρωσαν ότι η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί. Η Κωνσταντοπούλου "εκνευρισμένη" ζητούσε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη λέγοντας ότι δεν την ειδοποίησε εγκαίρως, αλλά παρενέβη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας «Άσ’το Ζωή. Παράτα το, έληξε» 
Ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος φάνηκε να μην γνωρίζει καν τον Κανονισμό, υποστηρίζοντας πως το καθήκον του ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του αιτήματος και ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε πως πρέπει να βρίσκεται στην Ολομέλεια
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορταζ της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε με  «καφενείο», καθώς  κάποιοι βουλευτές από αυτούς που έπρεπε να είναι στην ψηφοφορία έβλεπαν τηλεόραση στο εντευκτήριο, ενώ άλλοι έλεγαν ότι δεν γνώριζαν καν πως βάσει κανονισμού θα έπρεπε να είναι εκεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.