Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέα ταχυδακτυλουργία της ΕΚΑΠ με στόχο τον Απόδημο

Η διορισμένη Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο εκλογικών διαδικασιών συνεδρίου στις οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού, όπου αναφέρει ρητά τον αριθμό των συνέδρων που δικαιούται η κάθε τοπική οργάνωση και αντίστοιχα, η κάθε χώρα.

Η απόφαση αυτή, βέβαια όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, ακυρώνει το μέτρο εκλογής αλλά και τις ίδιες τις οργανώσεις, καθώς ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών τους, ο αριθμός των συνέδρων θα είναι προκαθορισμένος.
 
Για παράδειγμα, σε περίπτωση 2 διαφορετικών οργανώσεων από 2 διαφορετικούς δήμους, θα υπάρχει η δυνατότητα εκλογής μόνο ενός συνέδρου, κάτι το οποίο αποκλείει την εκπροσώπηση της μίας τοπικής οργάνωσης, ακόμη και να ψηφίσουν μέλη πολλαπλάσια του μέτρου.

Όπως είναι φυσικό, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στον Απόδημο Ελληνισμό έχουν ξεσηκωθεί στη πρωτοφανή αυτή καπατάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών του καταστατικού. 
Ετοιμάζονται επιστολές και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλο το φάσμα των οργανώσεων του εξωτερικού ενάντια στη διάθεση της ηγεσίας να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του Απόδημου Ελληνισμού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί ένα κομμάτι που εκφράζεται υπερ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και αντιδρά δυναμικά στις αντιδημοκρατικές εσωκομματικές μεθόδους που ακολουθούν στην Ιπποκράτους.


Όλη η εγκύκλιος:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε. Κ Α. Π.)
Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα
Τηλ.: 211- 5555010-2103665507
Fax: 2115555975, mail: ekap@pasok.gr
Αθήνα , 13-02-2013


ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 3
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ
Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού τις αποφάσεις της ΚΟΕΣ και τον αριθμό των μελών που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στις 18 Μάρτη 2012 η κατανομή Αντιπροσώπων που θα εκλέξουν οι Οργανώσεις του Αποδήμου είναι οι παρακάτω:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΡΗΝΑΝΙΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ
6 Σύνεδροι
ΒΑΥΑΡΙΑ
5    >>
ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
4    >>
ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
5    >>
ΒΑΔΗ ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗ
6    >>

ΚΑΝΑΔΑΣ
ΜΟΝΤΡΕΑΛ
1     >>
ΤΟΡΟΝΤΟ
1     >>


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
2     >>
GATERBURY
1     >>
ΣΥΔΝΕΥ
1     >>
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
1      >>
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1      >>
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
1      >>
ΛΟΝΔΙΝΟ
1      >>
ΠΑΡΙΣΙ
1      >>
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
1      >>




ΒΕΛΓΙΟ
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ
1      >>
ΛΙΕΓΗ
1      >>
ΒΡΥΞΕΛΕΣ
2      >>

ΙΤΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
1      >>
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ
1      >>

ΣΟΥΗΔΙΑ
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΣΟΛΝΑ
1      >>
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΚ
1      >>
MALMOE
1      >>

ΚΥΠΡΟΣ
ΛΑΡΝΑΚΑ
1       >>
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
1       >>
ΠΑΦΟΣ
1       >>
ΛΕΜΕΣΟΣ
1       >>

ΑΜΕΡΙΚΗ
ΑΣΤΟΡΙΑ
1       >>
ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΥ
1       >>
ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ
1       >>
NEW JERSEY
1       >>
ΣΙΚΑΓΟ
1       >>


Προϋπόθεση για την εκλογή των παραπάνω συνέδρων η συμμετοχή στην ψηφοφορία τουλάχιστον 20 συνέδρων ανά εκλεγόμενο σύνεδρο.

Για την ΕΚΑΠ Ο Πρόεδρος
Γιάννης Σουλαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.