Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

H Ν.Δ στριμώχνεται από τη Χρυσή Αυγή


Με μια πρώτη ανάγνωση των νέων δημοσκοπήσεων η Χρυσή Αυγή παγιώνεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος. Αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί την έκδηλη ανησυχία της Ν.Δ και του Σαμαρά.
Το νεοναζιστικό κόμμα καταλαμβάνει σημαίνουσα θέση σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η εγκληματικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ενώ και οι διαρροές της Ν.Δ προς το κόμμα Μιχαλολιάκου κυμαίνονται στο 5% .

Αυτή η διαρροή αναμένεται να αυξηθεί με την εφαρμογή των νέων οικονομικών μέτρων, τα οποία θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην εναπομείνασα μεσαία τάξη που στηρίζει παραδοσιακά την δεξιά παράταξη. Ήδη δημοσκοπήσεις φέρουν τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση να εκτοξεύεται στο 65% έως 85%.

Όλα αυτά έχουν στριμώξει το κυβερνών κόμμα, που είδαμε ξεκίνησε με τον Ξένιο Δία την σκούπα στους μετανάστες, στη συνέχεια να σπεύδει να αποσύρει το νόμο για την ιθαγένεια αλλά και να βγάζει εμφυλιοπολεμικού ύφους ανακοινώσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Η ακροδεξιά στο παρελθόν απλά, διοχέτευε δυναμικό στην Ν.Δ, σιωπηρά. Τώρα, ο Σαμαράς, ο οποίος σε πολλά δεν διαφωνούσε ποτέ επί της ουσίας, θα υιοθετήσει σταδιακά ένα μέρος της ατζέντας της Χρυσής Αυγής: «νόμος και τάξη», μεταναστευτικό, «Ξένιος Ζευς» κλπ. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τις εκλογές του Ιουνίου όπου έκανε το άνοιγμα στην ακροδεξιά μέσω της «ενσωμάτωσης» των Βορίδη – Γεωργιάδη.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έχοντας δεχθεί τη μοίρα του "μικρού κόμματος", προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με την "ουσιαστική" συμμετοχή στην κυβέρνηση ως "πόλος σταθερότητας". Ο Βενιζέλος παρότι εξαπέλυσε εκστρατεία κατά της Χρυσής Αυγής, θα είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει τις "προοδευτικές" προτάσεις στο κλίμα της έντονης πόλωσης, το οποίο θα επικρατήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.