Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αηδόνης θα ...ακολουθήσει ΡΙ.Κ.Κ.ΣΥ;

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες που θα υποστεί το κόμμα και κυρίως, η κοινοβουλευτική ομάδα, από την κίνηση Λομβέρδου.
Ήδη, ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας, βολιδοσκόπησαν βουλευτές για τνα εξακριβώσουν αν κάποιος από αυτούς προτίθεται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. 
Οι φήμες΄θέλουν ένα τουλάχιστον, βουλευτή, ο πρώην υφυπουργός, Χρ. Αηδόνης να ετοιμάζει τις βαλίτσες του.

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή μάλλον, καθησυχάζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Αηδόνης,είναι στενός φίλος του Λομβέρδου.
Κάποιοι μιλούν και για άλλο βουλευτή από την επαρχία, αλλά δεν επιβεβαιώνεται και θεωρείται μικρή η πιθανότητα να συμμετάσχουν στη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. κάποιοι από τους έως τώρα διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ.
Έντονα ακούγονται τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, όπως οι Μιχάλης Τιμοσίδης και  Αθηνά Δρέττα.

Οι υπόλοιπες κινήσεις -ρεύματα κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να ρίχνουν γέφυρες στο εγχείρημα του πρώην υπουργού. Ιδιαίτερα προβληματίζονται για το αν ο Α. Λοβέρδος θα κατορθώσει να μετατρέψει τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. σε κόμμα με δυναμική ή αν τελικα, είναι κίνηση με την οποία επιθυμεί την αποστασιοποίηση του από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, ώστε να θέσει παρακαταθήκη με την δική του ομάδα για τις μετέπειτα εξελίξεις.

Η κίνηση Λομβέρδου πάντως, φαίνεται ότι θα αναγκάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί σε δύο επίπεδα, στο πρώτο να σκληρήνει την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και να εντείνει τις προτάσει και τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, ενώ στο δεύτερο να επίσπευσει τις διαδικασίες του Συνεδρίου... 

1 σχόλιο:

  1. προεδρε τωρα στον ανασχηματισμο που θα γεινη τον παναγιοτη ρηγα να προοθεισης ειναι ενας απο τους πιστους σου βουλευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.