Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο πανικός Σαμαρά και η απρέπεια....


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξή στην εφημερίδα Muenchner Merkur δηλώνοντας στους Γερμανούς ότι «έρχομαι ως φίλος», σαν να επρόκειτο να θεωρήσει κανείς ότι πηγαίνει ως κάτι άλλο,  ενόψει της επίσκεψής του στην Βαυαρία και της συνάντησης του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργό του κρατιδίου

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο  Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνάντησή του με τον Ζεεχόφερ θα ενισχύσει την κατανόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας», σημειώνει ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα.
«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας - πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι».

Δηλώνει δε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα την επόμενη χρονιά θα αφήσει πίσω της την δυσκολότερη φάση της κρίσης και ότι περί το τέλος του 2013 θα ζήσει η χώρα μια ανάκαμψη. Ήδη τώρα, αναφέρει, υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα, όπως οι αποταμιεύσεις Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αυξάνονται και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει 11 θέσεις στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των χωρών παγκοσμίως. «Η ψυχολογία ήδη αλλάζει», συμπληρώνει.
«Δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν μόνο από τους ισχυρισμούς εφημερίδων» απαντά στο ερώτημα για την εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, για να συμπληρώσει ότι
«Όλα ερευνώνται εξονυχιστικά. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά δεν χτυπώ κανέναν κάτω από τη ζώνη. Έχω ήδη προτείνει σημαντικές αλλαγές στο νόμο για τους πολιτικούς και τη συμπεριφορά τους. Είμαστε Ευρωπαίοι. Έχουμε νόμους και δικαστικές διαδικασίες. Δεν θα καταδικάσουμε ανθρώπους στηριζόμενοι μόνον σε ισχυρισμούς. Θα προχωρήσουμε σε βάθος και θα τους κρίνουμε όλους σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία».

Τέλος, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα επέμβει σκληρά εναντίον φοροφυγάδων και αναφέρει ότι οι απαραίτητοι νόμοι βρίσκονται τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας.

Ας θυμίσουμε στους έχοντες κοντή μνήμη, ότι νόμοι σκληροί και προϋποθέσεις για την δίωξη των φοροφυγάδων έχουν γίνει από την διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο Σαμαράς πάνω στον πανικό του να πείσει τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους σκληρούς της Γερμανίας για τις καλές προθέσεις του, διολισθαίνει σε ένα πολιτικό ατόπημα. Παρόλο που όλα τα υπεύθυνα χείλη, του υπουργού του επί των οικονομικών συμπεριλαμβανομένου, έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα εμπλοκής του ονόματος Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, απαντά σαν να γίνεται έρευνα πάνω σε αυτό. Αντί ο Σαμαράς να διώξει τον φίλο του που διόρισε στο ΣΔΟΕ, ο οποίος διασπείρει αοριστολογίες προς κατασκευή ενόχων, αδειάζει ακόμα και τον Στουρνάρα. Τελικά, η ιστορία θα σας καταγράψει ως μικρόψυχο και δειλό κ. Σαμαρά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.