Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Καρχιμάκης: οι εύκολοι στοχοι πλήρωσαν αρκετά...

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με μια ακόμα καίρια παρέμβαση μιλά για την εξοντωτική και ανεπίτρεπτη μεθόδευση της φορολόγησης των οικογενειακών εισοδημάτων.

Ο Γραμματέας όμως, δε μένει σε στείρα κριτική αλλά προχωρά και σε προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο "αυτονόητο"  και αν προσέξει κανείς ε'ιναι αυτά που "άφησε " στη μέση η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Έτσι λοιπόν, προτείνει, αν η κυβέρνηση θέλει να βρει χρήματα, να συγκρουστεί άμεσα με τα αίτια των καθυστερήσεων 160.000 φορολογικών δικών που εκκρεμούν και τα οποία θα απέφεραν σύμφωνα με υπεύθυνους του υπ. Οικονομικών, πάνω από 20 δισ. ευρώ.
Να συγκρουστεί με τα αίτια των καθυστερήσεων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δημόσιων και ιδιωτικών.
Να συγκρουστεί με την Κεντρική Τράπεζα και ορισμένους του τραπεζικού συστήματος που δεν συνεργάζονται επαρκώς με τις ελεγκτικές αρχές, και παίζουν τον ρόλο του τροχονόμου της φοροδιαφυγής για κεφάλαια που οδεύουν ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα σε εξωχώριους προορισμούς.
Να συγκρουστεί με μια σειρά άλλες αγκυλώσεις που δεν ισιώνουν χωρίς ουσιαστικές αντιπαραθέσεις.
Να ενεργοποιήσει όλες τις ιδέες που είναι κατατεθειμένες ήδη στη βουλή όπως για παράδειγμα οι προτάσεις του Γρηγόρη Νιώτη και ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων.

Για να καταλήξει: αφήστε επιτέλους τους εύκολους στόχους, αρκετά πλήρωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.