Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Θερμό χειροκρότημα για την ομιλία του Παπανδρέου στο TED


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο TED

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την εποχή που εισήλθε ο πατέρας του, Ανδρέας, στην πολιτική, την σύλληψη του πατέρα του από τα όργανα των συνταγματαρχών που στιγμάτισε τη ζωή της  οικογένειας του, όσο και για την κυβερνητική του εμπειρία από τις σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, υπό την απειλή της χρεοκοπίας.

Κάποτε το πιστόλι στον κρόταφο το έστρεψαν οι στρατιώτες του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, έπειτα το έστρεψαν οι Διεθνείς Αγορές 

Ο Παπανδρέου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πρόβλημα ήταν οτι η ΕΕ επέβαλε αυστηρή λιτότητα και μόνο χωρίς να κάνει παράλληλα ανοίγματα προς την πράσινη ανάπτυξη, το φόρο Τόμπιν, τα ευρωομόλογα κλπ.

Υπερασπίστηκε την επιλογή του Δημοψηφίσματος λέγοντας ότι στους εταίρους της ΕΕ εξήγησε τότε ότι πριν από τα μέτρα εμπιστοσύνης για τις αγορές έπρεπε να επαναποκτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το ακροατήριο χειροκρότησε θερμά τον Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.