Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Δραματικά χαμηλή η προσέλευση στις κάλπες.

 
Έκκληση για συστράτευση προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη ενόψει των προκλήσεων και των δύσκολων αναμετρήσεων που έπονται, όπως οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014...
 «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ολοκληρώνει τη θεσμική του συγκρότηση μετά το συνέδριο και την εκλογή των κεντρικών του οργάνων σήμερα αποκτά σε όλη τη χώρα τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις, τις νέες Γραμματείες που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος και για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αλλά και για την προετοιμασία των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε επαφή με την κοινωνία και τον πολίτη», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος από το Πολιτιστικό Κέντρο της Άνω Τούμπας, όπου συμμετείχε στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

«Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθύνω μια μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», πρόσθεσε. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα, είναι ο εκφραστής μιας πολύ μεγάλης παράδοσης κι ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει. Γιατί αυτός ο χώρος ανάμεσα στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο χώρος που ιστορικά έχει ταυτιστεί με μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτό τον τόπο», είπε και έκλεισε ως εξής: «Έχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και να μάθουν οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι ισχύει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη» [athensvoice]

Epikairo: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε η προσέλευση του κόσμου είναι δραματικά χαμηλή. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις πρώην καποδιστριακών δήμων, οι ψηφίσαντες δεν ξεπερνούν τους 30! Μιλώντας με έναν φίλο ο οποίο συμμετέχει στη διαδικασία και είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, μού είπε επί λέξει ότι η προσέλευση είναι τόσο απογοητευτική που για να πλησιάσει νούμερα παλαιότερων ετών χρειάζεται επιστράτευση.

Σημειώτεον, εργώδης ήταν και η προσπάθεια να στηθούν τα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές τις χώρας, στις περισσότερες από τις οποίες οι υποψήφιοι ήσαν ισάριθμοι των εκλόγιμων θέσεων.

Ο Βενιζέλος δε δείχνει να πτοείται από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με απύθμενη αλαζονεία να προσβάλλει τις νεότερες γενιές ως ανιστόρητες, προφανώς επηρρεασμένος από τη μικρή συμμετοχή τους στις κάλπες. Απολαύστε θράσος:

«Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και να μάθουν οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι ισχύει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».

Τι σχολιάζει η νεολαία του ΠΑΣΟΚ επί αυτού; Προδιατίθεται να διδάξει μαθήματα ιστορίας στους συνομήλικούς της; Ίσως ο πολυπράγμων Βενιζέλος βρει τον ελάχιστο χρόνο και φωτίσει το βαθύ μας σκοτάδι και με ένα βιβλίο ιστορίας για τα έργα του ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του. Εισαγωγικό σημείωμα θα μπορούσε να του γράψει ο Βορίδης. 
Πηγη epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.