Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Τα Νέα προς τον Βενιζέλο: Ο θόρυβος για την ΕΡΤ είναι για τα μάτια του κόσμου


Το σημερινό σημείωμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα, στη στήλη του «Στίγμα», για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ιδιαίτερα αιχμηρό, αφού του καταλογίζει τέσσερις απροσεξίες στους χειρισμούς του για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

"Τελευταία είναι πολύ «απρόσεκτος» ο πρόεδρος. Παράδειγμα: μετείχε την Κυριακή σε αυτή τη μυστική σύσκεψη με τον πρόεδρο Αντώνη και τον πρόεδρο Φώτη, η οποία δεν ξέρουμε πού έγινε, αλλά μικρή σημασία έχει ο τόπος. Σημασία έχει ότι έγινε και το αντικείμενό της ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ.Απροσεξία πρώτη: Μετέχεις σε μια τέτοια σύσκεψη. Σου ανακοινώνει ο πρόεδρος Αντώνης την πρόθεσή του να κλείσει την ΕΡΤ κι εσύ τι κάνεις (εφόσον, όπως λες, διαφώνησες); Παίρνεις το μυστικό και πας σπίτι και πέφτεις για ύπνο.

Απροσεξία δεύτερη: Ξυπνάς το πρωί, κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γνωστοποιήσεις σε συνεργάτες και τρίτους, στον Τύπο ενδεχομένως, ότι επέρχεται θύελλα και πως αυτό θα συμβεί παρά τη θέλησή σου.

Απροσεξία τρίτη: «Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» όχι γιατί σου έχει γίνει τρόπος ζωής, επειδή το τραγουδάς κάθε μέρα στο μπάνιο, αλλά γιατί σου το ζήτησε ο πρόεδρος Αντώνης -φοβόταν μη μαθευτεί η μεγαλειώδης κίνηση.

Απροσεξία τέταρτη: Σε δίνει κανονικά το Μαξίμου ότι γνώριζες τις προθέσεις του προέδρου Αντώνη και, άρα, ο θόρυβος που κάνεις τώρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι για τα μάτια του κόσμου. Ούτε και τότε αντιδράς. «Διαρρέει» το Μέγαρο Μαξίμου τη σύσκεψη κι εσύ ακόμα το σκέφτεσαι. Και ώρες μετά το παραδέχεσαι ότι ναι, πήγες στη σύσκεψη, ναι, το θέμα ήταν η ΕΡΤ (και όχι κάποιο απόρρητο εθνικό θέμα) και, ω ναι, διαφώνησες! Good wines, που λένε και στο χωριό μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.