Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Μέρκελ: Απόφαση Σαμαρα το κλείσιμο της ΕΡΤ...Στάινμπρουκ:απειλή για τη δημοκρατία το κλείσιμο

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ κρατάει η Γερμανική Καγκελαρία με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ να αρνείται  οτι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό.

Η γερμανίδα Καγκελάριος, Μερκελ "αδειάζει " τον Σαμαρά, καθώς διεμηνυσε ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. «Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της γερμανικής κυβερνησης.Από την δική του πλευρά. ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Πέερ Στάινμπρουκ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για το αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία.

Μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Καγκελαρίου Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου προειδοποίησε, τέλος, ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.