Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

OIKONOMOY: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ



Η αντιδικία ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί ομολογία της ακαταλληλότητας της συνταγής που επιβλήθηκε στη χώρα μας για να αποφύγει την στάση πληρωμών. Είναι μια άτεχνη προσπάθεια να χρεώσει την ζημιά ο ένας στον άλλο, αντί να παραδεχθούν ότι φταίνε όλοι για την αστοχία και τις οδυνηρές της συνέπειες στους ευρωπαϊκούς λαούς. Τα λάθη όμως είναι πια γνωστά και έχουν ονοματεπώνυμο. Κατά χρονολογική ακολουθία:
  
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την εισαγωγή κοινού νομίσματος σε χώρες με διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, χωρίς κοινή οικονομική πολιτική και αποκλίνοντα εθνικά συμφέροντα.
 
Η Γερμανία για την απόφασή της να υπαγάγει ουσιαστικά την ζώνη του ΕΥΡΩ στον έλεγχο του ΔΝΤ για την συμμόρφωση εθνικών οικονομιών στους ονομαστικούς κανόνες του παραλόγου, αντί να πρωτοστατήσει στην διόρθωση τους.  

Το ΔΝΤ για την αναδοχή του ρόλου αυτού, αντί να περιοριστεί στην επισήμανση του αδιεξόδου και την υπόδειξη των τρόπων υπέρβασής του, όπως θα όφειλε.

Ασφαλώς υπάρχουν και δικές μας ευθύνες για την διολίσθηση έως τα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα την καταφυγή για διάσωση σ’ αυτό το, αβάσταχτα ακατάλληλο, αλλά και μόνο διαθέσιμο, σχήμα προστασίας. 

Είναι όμως τώρα η ώρα της ριζικής αλλαγής πλεύσης. Η συμφωνία του Οκτωβρίου του 2011, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει κλείσει το κύκλο της. Όπως επίσης κλείνουν ήδη τον κύκλο τους τα «μνημονιοδίατα» κόμματα και πρόσωπα που συντηρούν την σημερινή απελπιστική κατάσταση και συντηρούνται από αυτήν. Το πολιτικό αίτημα είναι πια η συγκρότηση ενός νέου κινήματος αλλαγής και ελπίδας με σκοπό το χτύπημα της ανεργίας και την ανάκτηση της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας.
 
Στον αγώνα αυτό, που η έκβασή του πρόκειται να καθορίσει τη μοίρα μας για πολλές δεκαετίες, καταλύτης μπορεί και οφείλει να αναδειχθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Η παράταξη που πάντα αναλάμβανε και έβγαζε πέρα την ανασυγκρότηση μετά από εθνικές καταστροφές. Την παράταξη που, με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974, ένωσε τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης και του 1-1-4 στο ρεύμα της ΑΛΛΑΓΗΣ. Και καλείται σήμερα να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά που δικαιούται μια ανθρώπινη ζωή στην πατρίδα μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.