Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μαριλιζα Ξενογιαννακοπούλου: Πράξη ντροπής !

Ως πράξη ντροπής χαρακτηρίζει η πρώην υπουργός το κατέβασμα της πρίζας στην Δημόσια Τηλεόραση και προτείνει άμεση υποβολή νομοσχεδίου από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

"Πράξη ντροπής το κατέβασμα χθές βράδυ του διακόπτη της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, κάτι που δεν έχει προηγούμενο, ούτε στις πιο μαύρες και ανώμαλες περιόδους της ιστορίας μας. Απόφαση που είναι απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά με την μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,
αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική συνταγματικά, πρωτάκουστη για Ευρωπαϊκή χώρα.



Ούτε η Θάτσερ στο απόγειο της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της δεν διανοήθηκε να θίξει το BBC.
Η λειτουργία της δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης αποτελεί δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο, που αφορά στην ενημέρωση, στον πολιτισμό, στην διατήρηση της ιστορίας και της παράδοσης μέσα από το μοναδικό της αρχείο, στον Ελληνισμό της διασποράς, τόσο ως ενημέρωση, αλλά και ως το μέσο διατήρησης ζωντανής της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα για τις νεώτερες γενιές του απόδημου Ελληνισμού.

Όσον αφορά τη στάση και την ευθύνη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, και δεν διαμαρτύρονται για προσχηματικούς επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους να το αποδείξουν.

Να καταθέσουν σήμερα νομοσχέδιο στη Βουλή, όπως έκαναν για το αντιρατσιστικό, που να αναιρεί το κλείσιμο της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσουν σε τρείς μήνες την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είναι άνευ ουσίας, καθώς τότε το λουκέτο της ΕΡΤ θα είναι τετελεσμένο γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.