Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΝΔ χωρίς σκάνδαλα γίνεται;

Είναι γνωστός ο τρόπος που η ΝΔ επανήλθε στην κυβέρνηση, τις ευθύνες όλων όσων συνέβαλαν σε αυτό θα τις εξετάσει η Ιστορία αλλά και ο δημοκρατικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

Παρόλο όμως, που αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται στα άλλα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Παρόλο που ξόδεψε το μεγαλύτερο διάστημ της εξάμηνης διακυβέρνησης να κόβει και να ράβει τα μέτρα. Ήρθε η ώρα να δείξει το πρόσωπό της, αφού ο λύκος δεν αλλάζει προβιά....
Αφού αχρήστευσε τη Διαύγεια, έγραψε τα παλαιότερα των υποδημάτων της το open gov με την όποια αξιοκρατία αυτό μπορούσε να εξασφαλίσει, άρχισε τις γνωστές "μετακινήσεις" προκειμένου να στελεχώσει το σύστημα με όλο το μηχανισμό της ΔΑΚΕ. Από το Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε η επιχείρηση "επαναφοράς" των δικών μας παιδιών.

Στη συνέχεια, μετά από την δημοσιοποίηση της απίστευτης σπατάλης στον ΕΟΤ από τον Γ.Γ, αναγκάστηκε να αποσύρει τον μπον βιβερ, Καραχάλιο.
Αλλά, δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες και νέο σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ με μπλογκ επιταγών και ποιός ξέρει τι άλλο θα αποκαλυφθεί ως το τέλος, με εμπλοκή του μετακλητού συμβούλου του, γνωστου πλέον Καραχάλιου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Πληροφορικών προτίθεται να προβεί στην προμήθεια 1138 “κινητών εργαστηρίων Πληροφορικής” για Δημοτικά Σχολεία και 1760 για όλα τα Γυμνάσια της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 21.5 εκ. Ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο έργο είχε ανακοινωθεί και απ' τον Υπουργό Παιδείας πριν τις εκλογές του Οκτώβρητο 2009, με άλλα δεδομένα τότε.
Η επιλογή αγοράς φορητών, για εξοπλισμό εργαστηρίου πληροφορικής, αποτελεί μία ιδιαίτερα υψηλού κόστους επιλογή με χαμηλό τεχνολογικό/υποστηρικτικό όφελος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν επιλεγόταν η αγορά επιτραπέζιων (desktop) υπολογιστών θα μπορούσε το Υπουργείο να προμηθευτεί περισσότερους από διπλάσιους υπολογιστές με καλύτερα μάλιστα τεχνικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές σε πολύ περισσότερα σχολεία τα οποία τις έχουν ανάγκη.

Η επιλογή των φορητών υπολογιστών εκτός από το μεγαλύτερο κόστος έχει και ένα σύνολο άλλων μειονεκτημάτων όπως τη μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών - ζημιών, ιδιαίτερα σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον όπου κάθε φορητός θα χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς μαθητές, τις μικρότερες και χαμηλότερων προδιαγραφών οθόνες που επιβαρύνουν την όραση των μαθητών, τα μή εύχρηστα πληκτρολόγια, το υψηλότερο κόστος συντήρησης κλπ.  Άλλωστε εφόσον στα σχολεία υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (εργαστήρια Η/Υ) δεν υφίσταται η ανάγκη της φορητότητας.

Ακόμα και μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με αδυναμία στήριξης σε βασικές ανάγκες των σχολείων, όπως η θέρμανση, αγοράζουν φορητούς υπολογιστές και ξοδεύουν τα χρήματα των οργανισμών που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση τουριστών. Η γνωστή παλιά καλή ΝΔ.... σαν να μην πέρασε μιά μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.