Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Πικραμένος ο Χριστόφιας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία και υποστήριξε ότι κανείς άλλος πρόεδρος δεν δέχθηκε τόσο σκληρές και άδικες επιθέσεις όσο ο ίδιος.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο Χριστόφιας τόνισε ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.
«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

Σχολιάζοντας την προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης υποστήριξε: «Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση».

Δικαίωση λοιπόν, περιμένει ο σύντροφος Χριστόφιας. Ακούς, Αλέξη; Η Ιστορία -πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται - θα δικαιώσει όμως, και τον Γιώργο Παπανδρεου που έκανε τα παντα να κρατήσει τη χώρα όρθια, όσο εσείς φτιάχνατε παραμύθια και τον εγκαλούσατε ότι δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Κύπρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.