Σωρεία παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας καταγράφει το πόρισμα του ΣΔΟΕ από τον έλεγχο που έκανε στην εταιρεία M&M FINACIAL RESEARCH, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, διαχειριστή του λογαριασμού των 550 εκατ. δολ. που ήταν στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Μεταξύ άλλων:
- Επιβεβαιώνεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου (σύμβουλος σήμερα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) ήταν στο Δ.Σ. της Μ&Μ.
- Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία Μ&Μ λειτουργούσε πριν ανοίξει βιβλία αποκομίζοντας άγνωστο ποσό εσόδων!
- Από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι το τέλος του 2000 δεν καταχώρησε τιμολόγια συνολικής αξίας περίπου 32 εκατ. δρχ.
- Είχε Έλληνες πελάτες (σε αντίθεση με αυτά που έχουν καταθέσει στην Επιτροπή ο Σταύρος Παπασταύρου και η Μαρία Παντελή).
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έφθασε την Πέμπτη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ και αφορά το έτος 2000, δηλαδή τη χρονιά που ξεκίνησε να λειτουργεί η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή μετά από πολλές συζητήσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, αποφάσισε την κλήτευση του Σάμπυ Μιωνή.
Όσον αφορά το ΔΣ της Μ&Μ (που είχε έδρα το Κολωνάκι) το πόρισμα αναφέρει πως αποτελείτο από τους:
- Άγγελο Μεταξά του Ηλία.
- Νισσήμ Μιωνή του Χαϊμ (αδελφός του Σάμπυ Μιωνή).
- Σταύρο Παπασταύρου του Νικολάου.
Η Μ&Μ ξεκίνησε τις εργασίες της στις 18 Οκτωβρίου 2000. Είχε ως αντικείμενο οικονομικές μελέτες και έρευνες, όμως “παρείχε υπηρεσίες για λογαριασμό της CMA Γενεύης σε Έλληνες πελάτες και σε χρονικό διάστημα προγενέστερο του χρόνου θεώρησης βιβλίων και στοιχείων, καθώς και της δήλωσης έναρξης στην αρμόδια ΔΟΥ”.
Σύμφωνα με τον ΣΔΟΕ η λειτουργία της Μ&Μ πριν θεωρήσει τα βιβλία της προκύπει α) από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Σάμπυ Μιωνή η οποία περιλαμβάνει οδηγίες για μεταφορά κεφαλαίων “σε κάποιον Laurent Galioto”, που είναι υπάλληλος ελβετικής τράπεζας, και β) από αλληλογραφία υπαλλήλων της Μ&Μ με τον Άγγελο Μεταξά.
Υπογραμμίζεται ότι το ΣΔΟΕ δηλώνει πως δεν μπόρεσε να διακριβώσει ούτε πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα της Μ&Μ, ούτε το ύψος των εσόδων που προέκυψαν, καθώς χρησιμοποιούνταν τράπεζες του εξωτερικού.
Ακόμη το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαπιστώνει ότι:
- Δεν καταχωρήθηκε τιμολόγιο αξίας 6.235.127,745 δρχ. του ξένου οίκου Strategic Finacial Solution LLC.
-Δεν καταχωρήθηκε τιμολόγιο αξίας 1.931.053,74 δρχ. του ξένου οίκου BLOOMBERG L.P. LONDON.
-Δεν εξέδωσε και δεν καταχώρησε τιμολόγιο 12.530.479,5 δρχ. για τις υπηρεσίες της προς τον ξένο οίκο MADISON HOLDING New York, USA.
-Δεν εξέδωσε και δεν καταχώρησε τιμολόγιο 4.384.888,4 δρχ. για τις υπηρεσίες της προς τον ξένο οίκο MADISON HOLDING New York, USA.
- Δεν εξέδωσε και δεν καταχώρησε τιμολόγιο 7.362.082 δρχ. για τις υπηρεσίες της προς τον ξένο οίκο MADISON HOLDING New York, USA.
Πηγή:thepaper.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.