Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Φουλάρει τις μηχανές η «Κίνηση των 75» στο ΠΑΣΟΚ


Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης, Κατερίνα Μπατζελή, Άσπα Παπαηλιού και οι συν αυτοίς, αρχίζουν τις πρώτες μετά το Συνέδριο ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις, με προφανή στόχο να διασώσουν «ό,τι κι αν σώζεται» από το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα.

Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, καλούν συντρόφους, φίλους και 
γνωστούς από όλη τη χώρα, στο ξενοδοχείο CROWN PLAZA (Μιχαλακοπούλου 50, πρώην HOLIDAY INΝ) για να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και οργανωτικά ζητήματα. 

Η πανελλαδική διάταξη που φαίνεται να προωθούν οι 75 για τις δυνάμεις που τους ακολουθούν, θα μπορούσε να αναζωογονήσει την ανύπαρκτη πλέον κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από το κείμενο που έχουν δημοσιοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, κινούνται στις ιστορικές τροχιές του Κινήματος. Η κινητοποίηση είναι καλοσχεδιασμένη και οι προσδοκίες αρκετά φιλόδοξες, αφού στόχος είναι να γεμίσει ασφυκτικά η αίθουσα.

Η Κ75 είχε εμφανιστεί προσυνεδριακά με «μανιφέστο» και έντονη δράση, πετυχαίνοντας να εκλέξει μεγάλο αριθμό συνέδρων και ικανό αριθμό μελών στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. 
Ιδιαίτερα, οι 75 επιδιώκουν την ανάδειξη, μέσα στην κρίση, πολιτικών που θα ξαναδώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον αντισυστημικό χαρακτήρα, με τον οποίο πορεύτηκε τόσα χρόνια, πριν καταλήξει στο σημερινό του ενδοσυστημικό αδιέξοδο. 
Κατά την κίνηση των 75 απαιτείται ενωτική συμπόρευση και συσπείρωση όλων όσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις βασικές αρχές που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ δυνατό για τέσσερες δεκαετίες. Παλιών, αλλά και νεώτερων. Μόνο έτσι θεωρούν ότι για να μπορέσει να συνεχίσει η παράταξη πρέπει να έχει πολιτική συνάφεια με την ιδεολογία της και οι πολιτικές της πρέπει να έχουν διαχωριστικές γραμμές και να μην είναι ένα “κουβάρι μπερδεμένο”. 

Αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα επανάκαμψης των φίλων και ανάκαμψης του κόμματος.
Στην Κ75 μετέχουν μεταξύ άλλων και πρώην βουλευτές, πρώην μέλη της ΚΕ, Γραμματείς ΝΕ και ΠΕ, συνδικαλιστές κλπ ,όπως οι: Σήφης Βαλυράκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Μανώλης Στρατάκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Θόδωρος Τσίκας, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Άρις Μπουρδάρας και άλλοι.


1 σχόλιο:

  1. Θα συμφωνούσα με τους στόχους των 75 αλλά στην φωτογραφία βλέπω φάτσες μόνο των Παλιών και όχι των νεωτέρων .Πάλι καπέλωμα βλέπω""""".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.