Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Οικονόμου: Δήλωση για τα χρέη προς το Δημόσιο και την φορολογία ακινήτων

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αποδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, ανήμπορες να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τις μόνες διαθέσιμες παραγωγικές λύσεις σε θέματα φορολογίας.

Οι λύσεις αυτές είναι:


- Μακρά περίοδος χάριτος και πολλές δόσεις για την εξόφληση ήδη οφειλόμενων φόρων, σε συνδυασμό με, από δω και πέρα, απ ευθείας καταβολή του ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία.
- Κατάργηση όλων των φόρων και τελών που βαρύνουν σήμερα το ακίνητο και αντικατάστασή τους από ένα και μόνο αναλογικό δημοτικό τέλος, αποκλειστικά και μόνο στα ενεργά (δηλαδή ή ιδιοκατοικούμενα ή προσοδοφόρα) ακίνητα.

Και οι δυο αυτές αλλαγές, έτοιμες από την άνοιξη του 2012, δεν προχώρησαν λόγω του ότι, με κύρια ευθύνη του κυρίου Σαμαρά, αλλά και του κυρίου Τσίπρα, έγιναν πρόωρες, διπλές εκλογές. Με υψηλή ρητορεία και των δυο τους, κατά αυτών των φιλολαϊκών, φορολογικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να τις στηρίξουν σήμερα. Μ‘ αυτά και μ‘ αυτά, και οι δυο τους επιβαρύνουν την πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα για άνεργους, νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

2 σχόλια:

  1. Απορώ σε ποια χώρα ζείτε κύριε Οικονόμου!!! Δωστε μου μια εξήγηση, γιατί τα λέτε τώρα αυτά και όχι πριν 3 χρόνια??. Γιατι ως υπουργός του ΘΑΣΟΚ (όχι δεν έκανα λάθος)δεν τα υποστηρίζατε αυτά??? Γιατί τότε ήσασταν αλλαζόνες με το 42% και τώρα που το 42 έγινε 5 ξαφνικά θυμηθηκατε ότι υπάρχουμε εμεις οι Ελληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το 1981 μέχρι σήμερα κυβερνουσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ??? Γιατί ότι κακό συμβαίνει πρέπει να φταίει σώνει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ? Εσεις ως Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη όπως διατυμπάνιζε ο πρώην ΓΑΠ και ο νυν ΕΥ.ΒΕΝ. πως και δώσατε χώμα και νερό στην ΔΕΞΙΑ? Επειδή φοβόσασταν μη χαθούν τα...κεκτημένα σας? Να ξέρετε ότι η καραμέλα της "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" άρχισε να λιώνει πλέον. Βρείτε άλλο τρόπο να κοροϊδέψετε το ΛΑΟ. Αρχιστε κι εσεις να τρέφεστε με 500 ευρώ το μήνα να δούμε ποιος περναει καλύτερα? εσεις ή εμεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.