Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

περι υποψηφιοτήτων...και νέων οργάνων

Πόσο λογικό ακούγεται να είναι μοναδική υποψηφιότητα του Ανδρουλάκη;

Την τελευταία μέρα του συνεδρίου διάχυτη ήταν η εικόνα ότι ο ,,βενιζελικός,, Ανδρουλάκης με τις δυο προτάσεις του (ασυμβίβαστο και μέτρο σταυροδοσία) κόντευε να τινάξει το συνέδριο στον αέρα και το συνέδριο- ,,περίπατος,, που υπολόγιζε ο Βενιζέλος δέχθηκε σοβαρό πλήγμα.

Είχε προηγηθεί η κόντρα της ομάδας Ανδρουλάκη με τη διορισμένη από τον Βενιζέλο ΕΚΑΠ στο συνέδριο της νεολαίας, που οδήγησε στην αποχώρηση της ομάδας του πάλαι πότε 'βενιζελικού" νεολαίου.

Τα αποτελέσματα της εκλογής για την Κεντρική Επιτροπή έφεραν πρώτο τον Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει και την μεγαλύτερη ομάδα στο όργανο.

Ο Ανδρουλάκης (συμ)μαζεύει την πρόταση του ασυμβίβαστου την αλλάζει και τελικά, σήμερα,  οδηγούμαστε σε μια και μοναδική υποψηφιότητα για Γραμματέα του κόμματος, αυτή του ίδιου του Ανδρουλάκη.
Κανείς σε κόντρα. Ποιά είναι η εξήγηση ;
Το σκηνικό του Σαββάτου ήταν "στημένο"  ή για άλλη μια φορά κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος δεν τολμά να έρθει σε αντιπαράθεση με την νεα διαμορφούμενη ηγεσία, γιατι θέλει να παίξει το δικό του παιχνίδι.  Ακόμα και οι υποστηρικτές του Βενιζέλου που έχουν συνθετική διάθεση δεν τολμησαν ή δεν τον έπεισαν να κατεβάσει άλλη υποψηφιότητα.

Το παιχνίδι θα παιχτεί με τα λευκά αλλά πόση σημασία θα έχουν, όταν όλα τα ΜΜΕ διαφημίζουν  το "νέο" στέλεχος ;

Στα άλλα όργανα τώρα, όπως το Πολιτικό Συμβούλιο δεν είναι λίγοι από τους "αντιστασιακούς" στην νέα ηγεσία που έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ανδρουλάκη για μια θέση στο νέο όργανο, ενώ η ομάδα Παναγιωτακόπουλου δεν θα κατεβάσει κανένα υποψήφιο για κανένα όργανο.
Οι υφυπουργοί αναμένεται να έχουν κάποιες θέσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο και στιις γραμματείες των Τομέων. Επίσης, φημολογείται  ότι κάποιοι από τους Παπανδρεικούς, ισως θέσουν υποψηφιότητες από μόνοι τους, με στόχο να στηριχτούν από "αντιφρονούντες" της ηγεσίας και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που θεωρούνται ως "αντιπολίτευση".

Πάντως, χθες συζητιόταν χαρακτηριτικά η στάση μεγαλοστέλεχους που δήλωσε να διαφωνεί ξαφνικά με το μνημόνιο, μίλησε για αλλαγη πολιτικής, αποχώρησε, επανεντάχθηκε πάλι και κατέληξε να συνεργαστεί με τον Ανδρουλάκη τόσο στο συνέδριο, όσο και στη σημερινή συνεδρίαση.

Το πάμε μπροστά θα σας ενημερώνει για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ και για τα αποτελέσματα.
Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν 170 μέλη. 130 εκλεγμένα από το συνέδριο συν τους βουλευτές που εκλέχτηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο συν Προέδρους τριτοβάθμιων οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.