Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να ακουμπήσουν μετανάστες

Δυναμικά ξεκινα η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή νέου Γραμματέα της, του Παύλου Χρηστίδη, αντιδρώντας με έντονο τρόπο την τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη Βουλή, σχετικα με το διαχωρισμό των Ελλήνων από τους μετανάστες μαθητές στα σχολεία.
Αναλυτικά η ανακοινωση:
"Σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1943, οι πρώτοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, αναχώρησαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 50.000 από αυτούς, δεν επέστρεψαν ποτέ.


Χθες, 14 Μαρτίου 2013, οι απόγονοι των ναζί στην Ελλάδα, μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην Τρίτη ημέρα συνεδρίασης για την αρχή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, πρότειναν ένα ακόμα μέτρο, στα βήματα των προγονών τους, τον διαχωρισμό στα σχολεία για τα παιδιά των Ελλήνων και των μεταναστών.
Οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να παλέψουμε, έτσι ώστε να σταματήσει η δράση της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή, είναι επικίνδυνη για όλους μας.
Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, στους οποίους αναφέρεται επανειλημμένα με απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο η Χρυσή Αυγή, ακόμα κι από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι οι γείτονες, συμμαθητές και συμφοιτητές μας, είναι οι φίλοι μας. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προβλήματα.
Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί να τους ακουμπήσουν. Τα παιδιά των μεταναστών δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια. Τα ελληνικά σχολεία θα συνεχίσουν να αποτελούν κοιτίδες προόδου και δημοκρατίας. Παράλληλα, δηλώνουμε την πρόθεση μας να ζητήσουμε στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης τη συμμετοχή των νέων μεταναστών συμπολιτών μας στα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας.
Οι Έλληνες οφείλουμε να προβάλλουμε την ανεκτικότητα, να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού και αλληλέγγυοι προς τους μετανάστες να πορευόμαστε με πνεύμα αγαστής συνεργασίας στο σύγχρονο κόσμο.
Ως νέοι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή τη μάχη, μέχρι τέλους, απέναντι στους ηθικούς και ενίοτε φυσικούς αυτουργούς του φαινομένου του ρατσισμού, του εθνικισμού και κατ’ επέκταση του φασισμού. Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που κάποιοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που πλήττει σε όλα τα επίπεδα τον ελληνικό λαό.
Οι άνθρωποι λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους. Απλά οι διαφορές μας επιδέχονται μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ότι οι ομοιότητές μας. Ας σεβαστούμε λοιπόν τις διαφορές μας και με μεράκι, φιλία, αλληλεγγύη και πληθώρα φαντασίας ας επενδύσουμε στις ομοιότητές μας.
Ας είμαστε εμείς η γενιά που δεν θα σωπάσει.
Συμπράττουμε στον κοινό αγώνα πολιτών, πολιτικών, πνευματικών δυνάμεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υψώσουμε ένα τοίχος ανθρωπιάς μεταξύ των μεταναστών και των λογικών των πολιτικών μορφωμάτων που  είναι σύμφυτες με το ρατσισμό.
«Γιατί στο τέλος αυτό που μένει δεν είναι τα λόγια ούτε οι πράξεις των εχθρών αλλά η πικρία της σιωπής των φίλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.