Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Σύμπραξη Λοβέρδου, Μόσιαλου και "Δράσης"

Tην πληροφορία για την σύγκλιση θέσεων και τη συνεργασία Μόσιαλου- Λοβέρδου την είχαμε δημοσιοποιήσει από καιρό. Άλλωστε, οι δυό τους συνδέονται από την εποχή που έπαιρναν πρωινό στο Μεγ. Βρετάνια, όταν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες ως επικεφαλής αντιπροσωπειών των κινήσεων "ΡΙΚΣΣΥ" και "Δυναμική Ελλάδα", είχαν συναντηθεί το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου στον πολυχώρο "Αθηναίς" στον Βοτανικό, αφού προηγουμένως τα είχαν πει, κατα τη συνήθεια τους, σε δίωρο τετ-α-τετ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση "από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για προγραμματική σύγκλιση καθώς και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την σύγκλιση των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή, σύγχρονη, παραγωγική και δημιουργική προοπτική της Ελλάδας,με στόχο την δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα". 
Έτσι, στην συνέχεια αποφάσισαν να "ανιχνεύσουν" επισήμως τα κοινά στοιχεία που έχει η ΡΙΚΣΣΥ , η Δυναμική Ελλάδα και η Δράση του Αντύπα Καρίπογλου σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν από κοινού την προσεχή Τετάρτη.
 
Τα τρία κόμματα θεωρητικά κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο πλαίσιο, αφού προβάλουν ότι αναζητούν μία νέα φόρμουλα για μεταρρυθμίσεις και αλλαγή των πολιτικών στην Ελλάδα, αν και η Δράση κινείται στον φιλελεύθερο χώρο ενώ  οι άλλες δύο υποστηρίζουν ότι κινούνται στον σοσιαλδημοκρατικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους με την "ευκαιρία της κατάθεσης του νέου επενδυτικού νόμου στην Βουλή, πολίτες διαφορετικών κομμάτων και κινήσεων που αγωνιούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας συζητούν και παραθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους αναζητώντας πιθανή σύγκλιση, διοργανώνουν κοινή εκδήλωση με θέμα «Ζητείται Ανάπτυξη» την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 6μμ, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (Βασ. Γεωργίου Α. 2, Πλατεία Συντάγματος).
Εισηγήσεις:
«Όροι και Προϋποθέσεις Ανάπτυξης»
Τάσος Αβραντίνης, Δικηγόρος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΔΡΑΣΗ
«Έρευνα, Καινοτομία και Αναπτυξιακή Πολιτική»
Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος Επιτροπής Πρωτοβουλίας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
«Η Κατάργηση της Γραφειοκρατίας και των Αδειοδοτήσεων των Επιχειρήσεων ως Μοχλός Ανάπτυξης»
Δημήτρης Γίτσας, Δικηγόρος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Σύντομες παρεμβάσεις:
Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Επιχειρηματίας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΡΑΣΗ
Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής London School of Economics (LSE), Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.

Συντονισμός εκδήλωσης: Παντελής Καψής, Δημοσιογράφος
Διοργάνωση εκδήλωσης: ΔΡΑΣΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.