Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Νέο ''δημοκρατικό'' ρεκόρ για το ΠΑΣΟΚ με 3 μοναδικές υποψηφιότητες

Το ένα και μοναδικό ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει πλέον μετατρέψει σε κομματική παράδοση τις μοναδικές υποψηφιότητες στην κομματική πυραμίδα. Η αρχή έγινε με τον νυν πρόεδρο ο οποίος μάζεψε τόσες υπογραφές ώστε να εμποδίσει κάθε άλλη υποψηφιότητα και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης άνοιξης...........

Τα ιδεολογικά ρεύματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις εσωκομματικές διαδικασίες εκφράστηκαν πολιτικά με το λευκό. Ο Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί πως η μία υποψηφιότητα διασφάλιζε την ενότητα του χώρου, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με σταυρωτό φιλί ο Αντρέας Λοβέρδος.
Φαίνεται πως το επιχείρημα της ενότητας του χώρου δεν εξαντλήθηκε στην εκλογή προέδρου για το ΠΑΣΟΚ... Στις τελευταίες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη γραμματέα νεολαίας, μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος, σε μία απόλυτα ελεγχόμενη ψηφοφορία έλαβε 94 ψήφους ενώ υπήρξαν και τρία λευκά! Η ανήσυχη
νεολαία του σοσιαλιστικού κινήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκφράστηκε από μία και μοναδική τάση και υποτάχθηκε απόλυτα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς κανένα άλλο ιδεολογικό ρεύμα δε θέλησε να συμμετάσχει σε τούτη την κομματική παρωδία.
Η τρίτη πράξη του δημοκρατικού δράματος ήταν η εκλογή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, με μοναδικό υποψήφιο το Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έλαβε 109 ψήφους. Αντίπαλος του Ανδρουλάκη για ακόμη μία φορά το θλιβερό λευκό, το οποίο έλαβε 56 ψήφους και το τιμητικό άκυρο με μόλις 3 ψήφους.
Δεν υπάρχει κανένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα στην νεώτερη ιστορία που να προχώρησε με 3 μοναδικές υποψηφιότητες στην προεδρία, τη γραμματεία της νεολαίας και αυτή του κόμματος.
Πρόκειται για ακόμη μία θλιβερή πρωτιά Βενιζέλου, ο οποίος, βασισμένος στη θεωρία του ''ενός αντρός αρχή'', αντιγράφει κατά γράμμα τις κομμουνιστικές κομματικές δομές του Στάλιν και ευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας.
Έτσι όπως κατήντησε το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος, θα το χαίρεται μόνο ο ίδιος, οι έχοντες αξιώματα υποκριτές της εξουσίας και το μονοψήφιο ποσοστό οπαδών ψηφοφόρων, στενά συνδεδεμένων με το παρελθόν του κινήματος.
Κρίμα για ένα δημοκρατικό χώρο που πρόσεφερε τόσα πολλά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Πηγη epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.