Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Mιχ. Καρχιμάκης Η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολήσεις διοικητικές κορυφής

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ και στην ανάγκη δημιουργίας συγκρούσεων για την έξοδο από την κρίση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο «Π».
Ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στην πρόταση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα κυβερνητικά στελέχη να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας τους μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι οι ανάγκες των ανθρώπων σήμερα δεν λύνονται με τέτοιες διευθετήσεις κορυφής. Η ελπίδα θα αναπαραχθεί μόνο μέσα από πράξεις, τόνισε, ενώ σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης συγκρούσεων.
«Η ελληνική κοινωνία ζητάει λύσεις, ζητάει όραμα, ζητάει ελπίδα», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης. «Ό, τι κι αν συζητάμε σε επίπεδο κορυφής, αυτά πολύ λίγο ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία που βασανίζεται», πρόσθεσε.



«Να κλείσει ο κύκλος της κρίσης με συγκρούσεις και πολιτικές, απέναντι σε όλους εκείνους που παρεμποδίζουν τον πλούτο» ζήτησε ο κ. Καρχιμάκης, ενώ πρόσθεσε ότι και το ΠΑΣΟΚ εάν επιλέξει αυτόν τον δρόμο, «θα ανταποκριθεί στην ιστορία του, στη διαδρομή του, στις αξίες του και στα οράματα του» και αυτό θα δώσει μια ευκαρία σε αυτούς που «η ψυχή τους είναι ακόμα εδώ αλλά η ψήφος τους πήγε αλλού, να επιστρέψουν και να πιστέψουν αυτό που εμείς εκφράζουμε».
Ερωτηθείς για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία κινδυνεύει, απάντησε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία κινδυνεύει από την έλλειψη πολιτικών και συγκρούσεων». Για να μπορέσει να επιτελέσει αυτόν τον στόχο που εμείς αναγκαστήκαμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που δεν μας εκδράζει
Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που δεν το εκφράζει, ενώ επεσήμανε ότι τα ανομήματα της δεξιάς δεν μπορεί να παραγράφονται ούτε να λησμονιούνται.
Έπειτα από ερώτηση για το αν οι βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Καρχιμάκης απάντησε ότι οι βουλευτές θα τοποθετηθούν σε μια λογική αλλαγής πολιτικής, η οποία θα ταυτίζεται με την ιστορική φυσιογνωμία και πορεία του ΠΑΣΟΚ και την αντιστοίχηση του με τις κοινωνικές ομάδες και τις συμμαχίες οι οποίες διαχρονικά συμπορεύτηκαν μαζί του και του έδωσαν πολλές νίκες.
Σχετικά με το αν θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συμπορευτεί με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καρχιμάκης σχολίασε ότι «η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολήσεις διοικητικές κορυφής. Είναι θέμα κοινωνικών συμμαχιών και πίστης και ελπίδας των πολλών».
Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης διερωτήθηκε για το αν υπάρχουν συγκρούσεις, τονίζοντας την αναγκαιότητα τους προς «όλους αυτούς που αναχαιτίζουν την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και του πλούτου για μια νέα δίκαιη αναδιανομή που θα βάλει πρώτα ανάχωμα για να μην υπάρχουν οι αφαιμάξεις των εύκολων στόχων και των θυμάτων της κρίσης».
Τέλος, όταν ο κ. Καρχιμάκης ρωτήθηκε για το αν το ΠΑΣΟΚ “τραβάει” με τον κ. Βενιζέλο, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι θέμα των προσώπων, είναι θέμα των πολιτικών».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.