Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Παπανδρέου σε σχόλια του ΜEGA: Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν δήθεν τα συμφέροντα των πολιτών και να επιχειρούν να αποφύγουν πάση θυσία των επιλογή τους, όπως... ο διάβολος το λιβάνι.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή σχολιασμό δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιάς Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι, υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους. 

Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών. 

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες. 


Είναι προφανές ότι, αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν.

Μόνον που έτσι, ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα - ας το αποφασίσουν οι ίδιοι - με όσους τότε ενήργησαν ύπο το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμότήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους - και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού. 

Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν δήθεν τα συμφέροντα των πολιτών και να επιχειρούν να αποφύγουν πάση θυσία των επιλογή τους, όπως... ο διάβολος το λιβάνι. 

Εκτίθενται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.