Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου, με αφορμή τις αναφορές του Αντώναρου στον Γιώργο Α. Παπανδρέου

Απάντηση από τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργο Ελενόπουλο, έλαβε για τα πρωινά του τιτιβίσματα ο Αντώναρος:
"Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, εδώ και αρκετό καιρό, μας ενημερώνει δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι επίκεινται εξελίξεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση.

Είναι προφανές ότι, ο κ. Αντώναρος, δεν γνωρίζει τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών - πως άλλωστε - και γι' αυτό, μας προϊδεάζει για πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ, πίσω από κλειστές πόρτες, όπου δεν μπορούν να βρίσκονται παρά μόνον οι μυημένοι. Όλοι αυτοί, που δήθεν παλεύουν για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού. Γιατί αυτοί, ξέρουν! Οι illuminati, οι πεφωτισμένοι, στους οποίους προφανώς εντάσσει και τον εαυτό του ο κ. Αντώναρος.

Αυτό που δεν ξέρει ο κ. Αντώναρος, είναι ότι και εμείς γνωρίζουμε. Τι γνωρίζουμε; Ό,τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Με τη διαφορά ότι, δεν συμφωνούμε με αυτές τις πρακτικές. Γιατί αυτές οι πρακτικές είναι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Γι' αυτό και βρισκόμαστε σε διαρκή σύγκρουση με αυτές και με όσους τις υπηρετούν. Αλλά και με όσους σχεδιάζουν να επανακαθορίσουν κατεστημένα και να επανασχεδιάσουν ισορροπίες.

Και για να τα αλλάξουμε όλα αυτά, παλεύουμε για τη Δημοκρατία, για μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, που θα βάλουν τέλος στο πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Και είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι αυτές οι πόρτες θα ανοίξουν και τότε θα αποκαλυφθεί ότι, το έλλειμα των 36 δις Ευρώ το 2009 και το χρέος των περισσότερων των 300 δις Ευρώ, δεν είναι αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων, αλλά μιάς καταστροφικής πολιτικής για την οποία οι ευθύνες και του κ. Αντώναρου και του κ. Καραμανλή, είναι τεράστιες.

Θα αποκαλυφθεί, ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί των μεταρρυθμίσεων. Θα αποκαλυφθεί, ποιοι πόνταραν τα ρέστα τους στο διαστρεβλωμένο "λεφτά υπάρχουν" για να πλήξουν την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, ακριβώς γιατί - πράγματι - τα λεφτά υπάρχουν στην σκοτεινή διαδρομή που συνδέει πελατειακό κράτος και πάσης φύσεως συμφέροντα. Και όσοι αυτό αποκρύπτουν, προφανώς αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν.

Είναι άραγε τυχαίο ότι, και ο κ. Σαμαράς από τη Γερμανία και ο κ. Αντώναρος από την Ελλάδα, θυμήθηκαν ξαφνικά την ίδια ώρα την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων; Που ήταν άραγε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου φώναζε για την ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων και αυτοί πρότειναν Ζάππεια και 18 δις Ευρώ ισοδύναμα μέτρα;

Σήμερα κατάλαβαν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις; Και για ποιές μεταρρυθμίσεις μιλάμε;

Οι μεταρρυθμίσεις, δεν είναι δωράκια που τα βρίσκει κανείς - όπως τα παιδιά- στα σοκολατένια αυγά.

Μεταρρυθμίσεις, σημαίνουν σύγκρουση με το πελατειακό κράτος και με τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που οι ίδιοι υπηρέτησαν με σθένος. Σημαίνουν βούληση και αποφασιστικότητα να σπάσεις αυγά, και να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον.

Ό,τι δηλαδή δεν έκαναν όταν είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Τα έδωσαν όλα και δημιούργησαν ένα θυριώδες έλλειμμα και ένα ασφυκτικό χρέος.

Ας ζητήσουν συγνώμη, λοιπόν -είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν και ας αφήσουν στην άκρη τις μπουρδολογίες.

Εκτίθενται. Και ό ίδιος και ο πρωθυπουργός που υπηρέτησε.

Κ. Αντώναρε, ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ακόμη και όταν αυτές δεν τους αναλογούν. Ευθύνες, που δεν αναλάβατε εσείς. Γιατί φύγατε άρον - άρον. Γιατί επιλέξατε το μικροκομματικό και προσωπικό σας συμφέρον έναντι του εθνικού συμφέροντος. Πάντα αυτό κάνατε. Και πάντα αυτό είναι που μας κάνει τόσο διαφορετικούς.

Για μας, ανάληψη ευθύνης σημαίνει πολιτικό ήθος, για το οποίο η Δημοκρατική Παράταξη είναι υπερήφανη. Για εσάς, ευθύνη σημαίνει πολιτικό κόστος!

Αυτά επί του παρόντος. Και με τη σημείωση, ότι δεν θα υπάρξει ανταπάντηση.


Θα έρθει η ώρα και γι' αυτό".

1 σχόλιο:

  1. Σας στέλνω (λόγω επικαιρότητας) σχόλιο που έστειλα σήμερα στην ιστοσελίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟ : Φαίνεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT δίνουνε «ψεύτικα» οικονομικά στοιχεία για το έτος 2009 (Χρέος 300 Δις ή 129,7% του ΑΕΠ, Ετήσιο Έλλειμμα 36 Δις ή 15,6% του ΑΕΠ, Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών 33,5 Δις ή 14,5% του ΑΕΠ, δηλαδή Οικονομικά Στοιχεία ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!!!). Φαίνεται ότι και οι ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ και ΜΠΑΡΟΖΟ, οι οποίοι ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχουν καταγγείλει την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι τους κορόιδευε δίνοντας ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, λένε και αυτοί ψέματα!!! (Όποιος αμφιβάλλει για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων Αξιωματούχων, μπορεί να τις βρει εύκολα στο GOOGLE) Φαίνεται επίσης, ότι και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία με την ψήφο της έχει ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ τα ΑΘΛΙΑ αποτελέσματα του 2009 (στον Προϋπολογισμό του2013, και στο Πολυνομοσχέδιο) ψήφιζαν «ψευδή στοιχεία» για να … εκθέσουν την Κυβέρνηση Καραμανλή!!! Το ΤΡΟΜΕΡΟ είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ψηφίσει είναι και ο … Αντώναρος!!! Ο Αντώναρος κατόπιν, έχοντας το θράσος χιλίων πιθήκων και ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΑΙΣΧΡΑ κατηγορεί τον … ΓΑΠ!!! «Βγήκαν οι πομπές στις στράτες και περιγελάνε τους διαβάτες»!!! Ή όπως λέγεται, οι ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ κατηγορούν για την πυρκαγιά τους … ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!! Αναρωτιέμαι τι ισχύει περισσότερο στον Αντώναρο και τους ομοίους του (Παυλόπουλος, Παπαθανασίου κλπ.): Βλακεία, Κουτοπονηριά, Απατεωνιά ή Κακοήθεια ? Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ισχύουν ΌΛΑ!!! Αυτό που τους διασώζει όμως, είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ΗΛΙΘΙΟΙ που πιστεύουν ΑΚΡΙΤΑ τα ΨΕΜΑΤΑ τους. ΥΓ.Ο Βενιζέλος, ο οποίος με την ΥΠΟΤΕΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ απέναντι στο Σαμαρά και την ΝΔ, έχει ρίξει το ΠΑΣΟΚ στην ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, δεν έχει το σθένος να απαιτήσει από τους συνεταίρους του να σταματήσουν τις ΨΕΥΤΙΕΣ και τις ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Προέδρου του? Ή μήπως τους ενθαρρύνει γιατί νομίζει (βλακωδέστατα) ότι έτσι θα «τελειώσει» πολιτικά τον ΓΑΠ? Αν έτσι, «Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.