Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων: "Προσωπικά, αρνούμαι να δεχτώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ΄ έναν λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά".
Όπως ήταν φυσικό, η Χρυσή Αυγή δεν άφησε την ευκαιρία και επιτέθηκε με δρυμείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Προέδρου."Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην "ευγενή τάξη" των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ΄ επίφαση δημοκρατίας", αναφέρει η ανακοίνωση της.
Δυστυχώς, μόνο το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προστατεύσει τον θεσμό του Προέδρου, τονίζοντας ότι η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Από καιρό και με πολύ μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς που προσβλέπει να γίνει κυβέρνηση, διαδόθηκε μια συλλογική ευθύνη - ένα γενικό ανάθεμα το οποίο περικλείεται στην λογική του "όλοι είναι ίδιοι, κλέφτες και απατεώνες"- εξ ου και ο λόγος που έπρεπε να καεί το... η βουλή.
Αυτή η λογική όμως, της ισοπέδωσης είναι κατ ουσία μια φασιστική λογική. Μια λογική που είναι παράλληλα εύπεπτη στη σημερινή κατάσταση που η ελληνική κοινωνία βιώνει τη φτώχια και την εξαθλίωση και αναζητά τους υπαίτιους της πτώσης της.
Αυτή τη λογική εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Αριστερά για να αποκομίσει τα οφέλη που δημοσκοπικά γεύεται, αλλά τα εκμεταλλεύεται και η Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο φασιστικό κόμμα, ακολουθώντας την τυπική διεθνή φασιστική πρακτική.
Ο πολιτικός διάλογος για τις ευθύνες των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα ως το χείλος του γκρεμού περιέχει σε μεγάλο μέρος αυτοκριτική της ίδιας της κοινωνίας, ποιόν ψηφίζει και με τι κριτήριο, σε τι αποσκοπεί και γενικά είναι ένας διάλογος που μπορεί να έχει πολλές απόψεις, συμφωνίες ή διαφωνίες.
Η φασιστική λογική δεν αποτελεί μέρος διαλεκτικής συζήτησης. Υπάρχει μόνο μια άποψη και όσοι δεν συμφωνούν, δεν είναι μαζί, τίθονται αυτόματα ενάντια.
Έτσι δεν μπορεί να έχει ελπίδα -νόημα- συννενόησης μια πολιτική αντιπαράθεση με τους φασίστες.
Ο στόχος τους δεν είναι ουσιαστικά τα πρόσωπα, οι προδότες πολιτικοί, ο μοναδικός στόχος των φασιστών είναι η ίδια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Οι φασίστες έχοντας οικειοποιηθεί τον τίτλο του "πατριώτη" και θεωρώντας εαυτούς θεματοφύλακες του εθνους, εκμεταλλεύονται την δίκαιη λαϊκή οργή με κηρύγματα μίσους αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσει η Αριστερά και όλος ο δημοκρατικός κόσμος....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.