Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας φόρεσε κουστούμι....

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στη βρετανική Guardian χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη ελπίδα για αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να έχασε για λίγο μια μάχη στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ δε θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο, θέλουμε επίσης να αλλάξουμε την Ελλάδα – όλες οι θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μονάχα από εμάς», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιό παράλληλο σύμπαν ζούμε, αφού δεν υπάρχει ούτε μια μεταρρύθμιση στην οποία να έχει συναινέσει, όπως και δεν υπήρξε χώρος εργασίας προεκλογικά, τον οποίο να επισκέφθηκε και να μην έταξε ότι θα αποδώσει πίσω όλα τα χαμένα, από προνόμια έως μισθούς.

Και ενώ κατηγορεί το πολιτικό σύστημα ως έναν από τους κύριους λόγους για την κρίση, με τη δημιουργία ενός δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς σκοπούς, τονίζει ότι το πρόβλημα με το δημόσιο δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, γιατί από άποψη μεγέθους το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Φυσικά, λόγω των ημερών προβαίνει σε πρόβλεψη ότι «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλη γραμμή ζωής», παραθέτοντας μια σειρά «αποτυχημένων» μέτρων που έχουν υιοθετήσει οι «δογματικοί νεοφιλελεύθεροι» πολιτικοί.

Επίσης, χαρακτηρίζει την Ελλάδα σαν μία μοναδική περίπτωση ως προς την αύξηση του χρέους ακόμα και μετά την αναδιάρθρωσή του, λέγοντας ότι ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο και ότι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ η ανταποκρίτρια της Guardian σχολιάζει ότι η ρητορική ικανότητα και το χάρισμα του  έχουν αναμφίβολα συμβάλλει στην άνοδο της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να ακούγονται συχνά μέσα στο 2013 αιτήματα του κόμματος για νέες εκλογές. Επίσης, σημειώνει η δημοσιογράφος ότι ωριμάζοντας ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει πιο μετριοπαθής και έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλάζοντας παράλληλα τον τρόπο που ντύνεται και το επίπεδο των αγγλικών του «Τώρα βλέπω CNN και διαβάζω Guardian», μας πληροφορεί ο ίδιος ο Τσίπρας.
Στο άρθρο υπογραμμίζεται πάντως, ότι ενώ ο τόνος του κόμματος ίσως έχει αλλάξει, οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι: κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας με τους εταίρους.
 
Να τι κάνουν οι δημοσκοπήσεις όταν σου φέρνουν πρωτιά! Φοράς ακόμα και κουστούμι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.