Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Πολιτική ευθιξία υπάρχει;

Ένας πόλεμος χαρακωμάτων με συνεχή αλληλοκαρφώματα μαίνεται στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού μετά την απόκαλυψη του σκανδάλου στον ΕΟΤ και την προφυλάκιση του Κώστα Βασιλάκου, ο οποίος χρεώθηκε στον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού Νίκο Καραχάλιο, ως σύμβουλός του.

Η πλευρά Καραχάλιου δείχνει τώρα προς την ίδια την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βασιλάκος ήταν δικός της άνθρωπος. Έτσι ο Νίκος Καραχάλιος, θα προσέλθει αυτοβούλως την Πέμπτη στον ανακριτή, όπου αναμένεται να παρουσιάσει ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα υποστηρίξει ότι αναδεικνύει ενδοϋπηρεσιακές συνενοήσεις του προφυλακισμένου πρώην ειδικού γραμματέα του ΕΟΤ με την νυν υπουργό Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καραχάλιος θα παρουσιάσει στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι ο Βασιλάκος είχε βοηθήσει την προεκλογική καμπάνια της Κεφαλογιάννη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εργαζόταν στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην σύμβουλός του προσλήφθηκε στον ΕΟΤ ύστερα από συνέντευξη και έλεγχο από τρεις συνεργάτες της ίδιας της Υπουργού, ενώ θα προσκομίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παράδοση των μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ στον προφυλακισμένο πρώην ειδικό γραμματέα που προχώρησε στην υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ, καθώς την εντολή, όπως θα υποστηρίξει, έδωσε -λόγω απειρίας- ένας οικονομικός διευθυντής του ΕΟΤ, χωρίς καμια άλλη άνωθεν εντολή...

Ολα αυτά βέβαια, προσδίδουν νέα διάσταση στο σκάνδαλο του ΕΟΤ και ταυτόχρονα ανοίγουν και έναν νέο κύκλο ενδοκυβερνητικών τριβών, καθώς ο Καραχάλιος θα μεταφέρει τις ευθύνες της δράσης του προφυλακισμένου συμβούλου του στην υπουργό, υποστηρίζοντας ότι  ο Βασιλάκος διατηρούσε και προσωπική γνωριμία με συνεργάτιδα της Κεφαλογιάννη και είχε καθημερινές συνενοήσεις μαζί της, ενώ "δεν ενημέρωνε το Μαξίμου και κυρίως την Γραμματεια Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου για τα τεκταινόμενα στον ΕΟΤ παρ' ότι είχε λάβει την σχετική αρμοδιότητα από την Υπουργό".

Εντω μεταξύ από τα νεώτερα στοιχεία στον έλεγχο που διενεργείται στον ΕΟΤ προκύπτει και νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού. 
Μήπως, η ατάκα του Σαμαρά ότι η ασυλία των επωνύμων τελειώνει και μαζί και το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών οφείλει να περιλάβει και το σκάνδαλο ΕΟΤ και Υπουργό του; Μήπως να έδειχνε η συμπαθής Κεφαλογιάννη και λίγη πολιτική ευθιξία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.