Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Τα κοντάρια, οι μάσκες και …..τα δύσκολα τώρα ξεκινούν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι πλέον μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια.
Είναι γνωστό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με διάφορες συνιστώσες που ξεκινούσαν από τον λεγόμενο πατριωτικό εθνικισμό, και έφθαναν μέχρι το..... αντάρτικο πόλεων.
Επίσης, είναι γεγονός ότι τα ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ήταν "ποσοστά ψήφων διαμαρτυρίας", στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ψήφοι άρνησης στα άλλα κόμματα και όχι ψήφοι υπέρ του ίδιου του κόμματος.
Όταν στις εκλογές του Ιουνίου παραλίγο να αναδειχτεί πρώτο κόμμα, η ηγεσία του συνειδητοποίησε ότι πρέπει (αναγκαστικά) να φορέσει την μάσκα ενός κόμματος που μπορεί να μιλήσει και να εμπιστευτεί ο μέσος πολίτης.
Όμως, πως θα πείσει η ηγεσία του την κοινωνία όταν παράλληλα, πρέπει να κρατάει και τις βασικές του δυνάμεις-συνιστώσες;
Δεν είναι ανόητοι, ούτε πολιτικά άσχετοι οι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μην γνωρίζουν ότι η δήλωσή αυτή του εκπροσώπου τους, είναι πολιτικά αστεία και ταυτόχρονα, κοινωνικά επικίνδυνη.
Έπρεπε όμως, να δώσει διαπιστευτήρια στο οργανωμένο κομμάτι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί στις παρυφές της νομιμότητας, στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και σε ομάδες που θεωρούν πολιτικό άσυλο την χρησιμοποίηση των αιθουσών των πανεπιστημίων για τη δημιουργία μηχανισμών και υποδομών για αντάρτικο πόλεων.
Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν.
Τα Χριστούγεννα τελείωσαν και μαζί με αυτά τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ξημέρωσε η ωμή πραγματικότητα. Και ο υπέρμετρος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας τριετίας κάποτε θα δεχθεί τις επιπτώσεις του όσο και ακόμη φαντάζει μακρινό αυτό ως σενάριο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.
Aπο Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.