Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

O πρόεδρος της ΕΚΑΠ και το αφήγημα του συνεδρίου

Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στο κρισιμότερο συνέδριο της ιστορίας του αλλά οι ερασιτεχνισμοί της ηγετικής ομάδας δεν έχουν όριο.
Επειδή γνωρίζουμε ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά ήταν πάντα γεμάτος αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, η οποια πολιτική -ιδεολογική σύγκρουση δεν μας τρομάζει, ούτε μας εκπλήσει. Μας εκπλήσει όμως, οτι η ηγεσία εκτίθεται ανεπανόρθωτα ως προς την μεθόδευση του συνεδρίου και των διαδικασιών.
Η ευκολία με την οποία καταργούν -ανασυστήνουν -καταργούν- διορίζουν και "αναθέτουν" εκλεγμένα όργανα είναι απερίγραπτη.
Ο διορισμός νέου Προέδρου στην ΕΚΑΠ είναι άλλη μια καταστατική εκτροπή Βενιζέλου

Ο Βενιζέλος λοιπόν, με απόφασή του κατήργησε πριν λίγες μέρες, τον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ Γιώργο Ανωμερίτη και στη θέση του έβαλε τον Γιάννη Σουλαδάκη. 
Η ΕΚΑΠ όμως εκλέχτηκε από το Εθνικό Συμβούλιο και μόνο αυτό το όργανο μπορεί να προχωρήσει σε ανατοποθέτησή προσώπων.  
Δεν το ήξερε αυτό ο Βενιζέλος και η διορισμένη παιδική χαρά που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του συνεδρίου ;

Θεωρούμε ότι το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντιγραφο του καταστατικού του του πάλαι ποτε ΚΚΣΕ.
Έτσι, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε. 
Σε ένα δημοκρατικό κόμμα κανένας Πρόεδρος δεν θα μπορούσε να καταργήσει τον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ που εχει εκλεγεί από το Εθνικό Συμβούλιο ή οποιουδήποτε εκλεγμένου οργάνου. 
Και αν ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠ δεν μπορει να ανταπoκριθεί στα καθήκοντά του, τότε πρέπει να συγκληθεί η ΚΟΕΣ και να εκλέξει άλλο Πρόεδρο. 
Αυτό βέβαια, μάλλον θάπρεπε να το γνωρίζει το ιστορικό στέλεχος και νέος "πρόεδρος" της ΕΚΑΠ; Αλλά και ο απερχόμενος Πρόεδρος, που σύμφωνα με πληροφορίες, συναίνεσε στην αποκαθήλωσή του.

Είναι αλήθεια ότι η ΕΚΑΠ μετά την εκλογή Προέδρου τον Μάρτιο δεν λειτούργησε . Γεγονός όμως, που δεν δικαιολογεί αυτή την αντικαταστατική απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η αλλαγή του Προέδρου της ΕΚΑΠ (επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης) τρεις βδομάδες πριν το Συνέδριο ακούγεται λίγο ύποπτη για όποιον πιστεύει ότι το Συνέδριο οδηγείται σε μεθοδευμένες διαδικασίες, είναι προσχηματικό και προδιαγεγραμμένο.
Το "αφήγημα" του Συνεδρίου δεν είναι μια απλή υπόθεση, μια ιστορία που "διηγείται" ο ένας και οι αλλοι ακουν. Είναι διάλογος και σύγκρουση απόψεων για να βρεθεί η κοινή συνιστώσα για το μέλλον του κόμματος. 
Γιατί εμεις δεν έχουμε δεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό κόμμα, εσείς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.