Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Φέρτε τον Αριστοφάνη...

Από την πολλή βιασύνη να συσταθεί η προανακριτική, έχουμε φτάσει να παρακολουθούμε κάθε μέρα σκηνές απείρου κάλους, ενώ στην ουσία ο λόγος για τον οποίο συσταθηκε υποχωρεί μποστά στο show των πρωταγωνιστών. 
Από το δράμα της μη αξιοποίησης - της λαθροχειρίας φτάσαμε να γράφετε μια κωμωδία την ημέρα. 
H κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά και αξιόπιστα με το περιεχόμενο της λίστας και να αποκομίσει οφέλη από τους τυχόν φοροφυγάδες που αυτή περιέχει, αρκέστηκε στο να παραπέμψει την υπόθεση σε επιτροπή της Βουλής όπου η διαδικασία εκφυλίζεται με τα καπρίτσια των "αστέρων" της.
Είναι η αλήθεια όταν είδαμε ποιοί θα αποτελούν τα μέλη αυτής της επιτροπής θεωρήσαμε ότι τελικά η διαδικασία θα κατέληγε σε ανούσιο πεδίο μάχης και ότι τα μέλη υποβάθμιζαν το κύρος της από την αρχή.



Άλλωστε, από την αρχή έγινε σαφές ότι θα παρακολουθήσουμε μια "υπερπαραγωγή", αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε δηλώσει προκαταβολικά ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Επιτροπή «πασαρέλα», ενώ ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) δήλωσε ότι δεν πρέπει η Επιτροπή να μετατραπεί σε «παλκοσένικο».
Η γνωστή για το ταμπεραμέντο της  Ζωή Κωνσταντοπούλου βέβαια, παρέμεινε στο "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ", δηλώνοντας πως το κόμμα της θα τηρήσει απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και το νόμο. Ο Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο κόσμος απαξίωσε τις εξεταστικές επιτροπές και πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε και οι πολιτικοί να λογοδοτούν στους φυσικούς δικαστές και βέβαια, ο χρυσαυγίτης Παππάς ότι «Η Χρυσή Αυγή δεν θα αφήσει κανέναν σε χλωρό κλαρί» και προμήνυσε για νέες προανακριτικές.
Έτσι, όπως όλοι ανέμεναν μετά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής άρχισαν τα ευτράπελα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία  ειναι από καιρό αδιαμφισβήτητα το πρώτο όνομα, έχει σίγουρα στόχο να κλέψει την παράσταση και ξεκίνησε έναν γύρο αντιπαράθεσης με τον Αδωνι Γεωργιάδη, κατηγόρησε τους πάντες ότι την υπονομεύουν για να μην ανακαλύψει την αλήθεια και το όλο σκηνικό κατέληξε με το αμίμητο του Άδωνι "θα βάλω το κορμί μου για να προστατεύσω την κυρία Κωνσταντοπούλου".

Από τα κορυφαία επεισόδια, ήταν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι «μυρμηγκιάζει το κεφάλι του όταν παίρνει το λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου» ενώ ενώπιόν της δήλωσε (!) ότι του τηλεφωνούν πρώην συνάδελφοί του εισαγγελείς και τον οικτίρουν επειδή βρίσκεται στην επιτροπή μαζί της.
Μετά από αυτές τις φράσεις η βλοσυρή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως «χαλκείο» τον  Μαρκογιαννάκη και τον απείλησε ότι θα του κάνει πρόταση μομφής !

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την άξια όσκαρ σκηνή όπου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος, χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο για να ακουστεί μέσα στο πανδαιμόνιο των κραυγών, το έσπασε και κυκλοφορεί με γύψο.

Βέβαια, με αυτά και εκείνα, το απόρρητο των συνεδριάσεων είναι διάτρητο. Μετά από την εκτόξευση εκατέρωθεν κατηγοριών για διαρροές των όσων λέγονται εντός της αίθουσας προς τους δημοσιογράφους και αλλεπάλληλες αντεγκλήσεις ο πρόεδρος της επιτροπής αναγκάστηκε να ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής να επιτραπεί η παρουσία των καναλιών εντός της αίθουσας, αλλά το αίτημα που απορρίφθηκε προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσων δεν έχουν πως να σκοτώσουν το χρόνο του και δεν τους καλύπτουν τα φτωχά τηλεοπτικά προγράμματα.

Όλα αυτά βέβαια, καμμια σχέση δεν έχουν με την αποκάλυψη της αλήθειας, την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών....μόνο ο Αριστοφάνης θα μπορούσε να τα αποδώσει σε μια κωμωδία του....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.