Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αυτός που έβαλε την πυρκαγιά, μιλούσε για «φωτίτσα» και φεύγοντας έκανε «εκκλήσεις» να τη σβήσουν!


Λέει ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στη σημερινή κυριακάτικη «Καθημερινή»:
«Θα σας δείξω ένα διάγραμμα (βλ. εδώ το διάγραμμα) με τις κατ” έτος κρατικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από τις αρχές του ’90 έχουν ελάχιστες διακυμάνσεις μέχρι και το 2006, που αποτιμώνται στο 45,2%. Αμέσως μετά όμως, το 2007 ανεβαίνουν στο 47,6%, το 2008 στο 50,6% και το 2009 «εκτοξεύονται» στο 53,8%. Αυτήν την πορεία μετά το 2006 μόνον εκτροχιασμό της οικονομίας μπορώ να την ονομάσω… Κι επειδή κάποιοι αρέσκονται να θυμούνται τις θέσεις που είχα πριν από το 2004, τους υπενθυμίζω ότι έχω κάνει κριτική και στη δεύτερη περίοδο Σημίτη. Αλλά το γεγονός ότι από τότε έπρεπε να ληφθούν μέτρα δεν έχει καμία σχέση με τον εκτροχιασμό που ακολούθησε. Διότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα έπρεπε να συμπεριφερθεί υπευθύνως, προσέλαβε 100.000 υπαλλήλους και αύξησε 80% τη μέση σύνταξη!»

Είπε κι άλλα όμως ο κ. Στουρνάρας πριν λίγες μέρες για την εποχή του σύγχρονου Νέρωνα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” πριν λίγες μέρες, από το δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο:
«Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε πράγματι τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία».
- Θα μπορούσε να αποσοβηθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο;
«Πιστεύω πως ναι, αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας.»
(βλ. εδώ)


Επίσης, πριν δύο εβδομάδες, ο Υπουργός Οικονομικών, στην εκπομπή της Έλλη Στάη στη ΝΕΤ, αποκάλεσε το 2009 «καταραμένο έτος» υπογραμμίζοντας ότι η «καταστροφή έγινε τη διετία 2007-2009»:
«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Σε σχέση με το καταραμένο έτος το 2009, και το λέω καταραμένο διότι εκεί πέρα το πρωτογενές έλλειμμα πετάχτηκε στο 10% του ΑΕΠ και το συνολικό έλλειμμα πάνω από 15%, και τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας πέσαν πάνω στην Ελλάδα που αποδείχθηκε δυστυχώς γυμνή στην κρίση, από τότε μέχρι τώρα έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο. Έχουμε καλύψει τα 2/3 της απαιτούμενης προσαρμογής».
«Το λάθος ξεκίνησε από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ. Αρχίσαμε να χαλαρώνουμε, πολύ σιγά στην αρχή, ανεπαίσθητα…η καταστροφή όμως έγινε μετά το 2007. Τη διετία 2007-2009 πιστεύω ότι μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να εξηγήσει γιατί έγινε αυτό που έγινε. Οι δαπάνες εκτοξεύτηκαν, προσλήφθηκαν δεκάδες χιλιάδες άτομα στο δημόσιο, οι φόροι κατέρρευσαν, ο φοροεισπραχτικός μηχανισμός διαλύθηκε».
(βλ. εδώ και εδώ)
Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών τις προηγούμενες μέρες προκάλεσαν την αντίδραση των τελευταίων Καραμανλικών (Αντώναροι – Παυλόπουλοι – Στυλιανίδηδες, όλο το παρεάκι των εμπρηστών, ο Θεός να μας φυλάει) με αποτέλεσμα, όπως όλοι κατάλαβαν, να ζητηθεί από τον κ. Στουρνάρα να επανορθώσει ρίχνοντας 2-3 μπηχτές και εναντίον του Γ. Παπανδρέου.
Και αυτός τι είπε στη σημερινή “Καθημερινή”;   
«Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο» (!!)
Η ειρωνεία δεν έχει προηγούμενο… Γιατί το να λες ο άνθρωπος που έβαλε πυρκαγιά στη χώρα και την έκρυβε μιλώντας για φωτίτσα, πως μετά, φεύγοντας άρον άρον, έκανε «εκκλήσεις» στους επόμενους να τη σβήσουν, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί…
Η αλήθεια είναι ότι με αυτά και με αυτά αναδεικνύεται ο απίστευτος άθλος της αποφυγής της βίαιης χρεοκοπίας της χώρας μετά από αυτά που έγιναν μέχρι το 2009.
Άθλος με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του που έστησαν από το μηδέν το Μηχανισμό Στήριξης  – απέναντι σε μία συντηρητική Ευρώπη που στην αρχή δεν ήθελε καθόλου να βοηθήσει και μετά ήθελε να μας τιμωρήσει με ασφυκτική λιτότητα – και δεν έμεινε η χώρα στον τόπο.
Ακόμα και ο ίδιος ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών λέει στην “Καθημερινή” ότι στην καλύτερη περίπτωση «να μπαίναμε σε ένα Μνημόνιο με τους όρους της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας».
Το Μνημόνιο δηλαδή μετά τα εγκλήματα της περιόδου Καραμανλή δεν το γλυτώναμε. Τόσο απλά.    
Πηγή: Smart Post 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.