Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι σωματοφύλακες του Καραμανλή και τα ψέματα για το έλλειμμα

"Οι σωματοφύλακες του Καραμανλή και τα ψέματα για το έλλειμμα
ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΞΩ για ακόμη μία φορά στη λαϊκή σοφία, η οποία τα έχει πει κατά καιρούς όλα. Για παράδειγμα: αν της είχε ζητηθεί να σχολιάσει την «πρωτοβουλία» του τρίο Παυλόπουλου - Αντώναρου - Παπαθανασίου να αποκαταστήσουν την καταστροφική περίοδο που κυβέρνησαν υπό την τουλάχιστον... εμπνευσμένη, θα μου επιτραπεί να τη χαρακτηρίσω, καθοδήγηση του Κώστα Καραμανλή, θα δήλωνε ξεκάθαρα ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»!

ΔΙΟΤΙ οι συγκεκριμένοι τρεις... σωματοφύλακες του αποκληθέντος και ως «καλύτερου πελάτη των χασαποταβερνών Χασιάς και Μεσογείων» πρωθυπουργού ψεύδονται ασυστόλως. Σε σημείο δηλαδή που απορώ πώς στρίβουν στις γωνιές - από το τόσο ψέμα η μύτη τους υπερβαίνει και αυτήν του Πινόκιο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ λοιπόν ότι το έλλειμμα εκτοξεύθηκε με το που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, δηλαδή μετά τις 6 Οκτωβρίου του 2009. Γράφουν συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση ξόδεψε «συνειδητά» (τι σημαίνει συνειδητά, άραγε; Σκόρπαγαν λεφτά στους δρόμους και δεν το πήραμε χαμπάρι;) προκειμένου να... αυξήσει το έλλειμμα!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ - αντιγράφω κατά λέξη - «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ.».

ΛΟΙΠΟΝ, επειδή εκτός από το ψέμα υπάρχουν και τα στοιχεία, σημειώνω:
n Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2009, δηλαδή λίγες ημέρες ΠΡΟ των εκλογών, το έλλειμμα είχε εκτοξευθεί στο 10% - που σημαίνει ότι έτρεχε με 1,1% ΜΗΝΙΑΙΩΣ! Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες, και ώς το τέλος του 2009, θα έφτανε στο 13,3%, όπως και έφτασε.
- Η «συνειδητή» αύξηση του ελλείμματος από το ΠΑΣΟΚ, με τα υποτιθέμενα 10 δισ., δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την πληρωμή μισθών, συντάξεων και ανελαστικών λειτουργικών υποχρεώσεων του Δημοσίου.
- Η Eurostat υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση στο τέλος του 2009 να συμπεριλάβει στο έλλειμμα τις ΔΕΚΟ καθώς και τη λεγόμενη «άσπρη τρύπα» του ελλείμματος, που ήταν μείωση των εσόδων.
- Στο τέλος του Οκτωβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και κάθε Οκτώβριο, είναι διαμορφωμένες στο 95% οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου, άρα όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ στις 7 εκείνου του μήνα (και ώσπου να μάθουν οι υπουργοί πόσες πόρτες έχει το υπουργείο τους) δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα διόρθωσης της κατάστασης.
- Οι ψευτοσωματοφύλακες του Καραμανλή αποκρύπτουν συνειδητά ότι κληροδότησαν στην επόμενη κυβέρνηση 6 δισ. χρέη των νοσοκομείων και ότι το έλλειμμα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης τότε δεν ήταν να αναιρέσει ένα προεκλογικό μέτρο... ενίσχυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την απόσυρση, που θα πρόσθετε άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ θα αναζητήσω και πάλι στη λαϊκή σοφία: «Οσο τα ανακατεύεις βρωμάνε»! Γι' αυτό, αφήστε τα, ρε παιδιά...

ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να καταλάβω από όλη αυτή την ιστορία: την ανάμειξη του Γιάννη Παπαθανασίου, τελευταίου υπουργού Οικονομικών της καταστροφικής 5ετίας Καραμανλή. Ειδικά όταν γνωρίζω ένα άγνωστο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ο οποίος ως νέος υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να μετάσχει σε ένα Eurogroup και «χάνει τα αυγά και τα πασχάλια», που λένε, από τις καρπαζιές που του ρίχνουν οι εταίροι, οι οποίοι έβλεπαν τον γκρεμό να έρχεται.

ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ όπως είναι, τηλεφωνεί μέσα από το αυτοκίνητο, καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο, στον Καραμανλή, ο οποίος όλως περιέργως εκείνη την ώρα ούτε τρώει ούτε είναι αραχτός, και μπορεί να τον ακούσει. Του περιγράφει, επηρεασμένος όπως είναι, το άγριο ξύλο που έφαγε. Αραγε μήπως θυμάται τι του είπε αυτός που τώρα προσπαθεί να υπερασπιστεί; Ή θα χρειαστεί να του το θυμίσω εγώ;

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ είμαστε όλοι γνωστοί στο μικρό γαλατικό χωριό όπου ζούμε, φαντάζομαι δεν θέλει να θυμίσω το περιστατικό με τη... χαρτοπετσέτα στον Αστέρα, πάνω στην οποία είχε γράψει τα μέτρα που τάχα μου θα έπαιρνε η κυβέρνηση, και το έδειχνε στη Λαγκάρντ (μαζί στη μεγάλη φωτογραφία). Περιστατικό το οποίο ασφαλώς θυμάται η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, και ευθυμεί όταν για κάποιον λόγο «πέφτει» η διάθεσή της."
 
Του Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.