Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: κι όμως κινείται...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουλάχιστον 20 νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της «ομάδας των 7 υφυπουργών» όπως αποκαλούνται, και συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ για να συντονιστούν ενόψει του συνεδρίου της 28ης Φεβρουαρίου.

Η επαναδραστηριοποίηση της ομάδας στοχεύει στην καταγραφή όλων των προβληματισμών για το ρόλο και την πορεία του κόμματος.
Ο πυρήνας είναι γνωστός από το παρελθόν: Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Μανώλης Οθωνας, Γιάννης Δριβελέγκας, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Πεταλωτής. Βέβαια, ο Πεταλωτής τελικά λόγω σοβαρού τροχαίου δεν κατόρθωσε να παραστεί, ενώ ο Δριβελέγκας επίσης, απουσίαζε επειδή έσπασε το χέρι του.

Στο ξενοδοχείο παρόντες ήταν επίσης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Ζωϊδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση, η Μαρία Θεοχάρη, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Ηλίας Καρανίκας, και η Λίτσα Κουρουπάκη καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίτζης.

Στην περίπου τετράωρη συνάντηση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός. Μεταξύ άλλων:
Συζητήθηκε ποια θα πρέπει να είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που απαιτηθούν νέα μέτρα.
Τονίστηκε η διαφωνία με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να γίνεται απολογητής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ζήτησαν να σταματήσει «ο αποκλεισμός στελεχών που είναι εντονότατος και οδηγεί σε πενία εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ».
Αυτό που συζητήθηκε εκτενώς είναι «ο ενδεχόμενος κίνδυνος να απορροφηθεί το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Διερεύνησαν τον τρόπο να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και εκτιμήθηκε ότι η Ιπποκράτους πρέπει να αρθρώσει «διακριτό πολιτικό στίγμα» που συμπυκνώνεται στη «διάθεση για μεταρρυθμίσεις, εμμονή σε αρχές σοσιαλδημοκρατίας ενισχυμένες από ριζοσπαστικές προσεγγίσεις εργασιακά».

Στους δημοσιογράφους που έσπευσαν να καλύψουν το γεγονός, τόνισαν ότι πίσω από την κίνηση τους δεν  κρύβεται ο Γιώργος Παπανδρέου, απλώς ανησυχούν για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. "Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και τώρα που το καταστατικό θεσμοθετεί τάσεις μπορεί αν συμφωνήσουμε να το δούμε ως προοπτική" υποστήριξαν οι συγκεντρωμένοι.

Το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ρυθμούς συνεδρίου και μπορεί να αποδείξει ότι είναι ικανό να ξεπεράσει  τη δύσκολη πολιτικη συγκυρία και να προχωρήσει με βάση τις αρχές και τις σταθερές του.

΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.