Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

O Πάγκαλος για ηγεσία και νέο φορέα

Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μία ημέρα μόλις, μετά την επιστολή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, είναι γνωστό, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, ότι δε μασά τα λόγια του και υπερασπίζεται με σθένος τις απόψεις του. Δε δίστασε λοιπόν, να επιτεθεί σε όσους μιλούν για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και συγκρότηση ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς τονίζοντας: «Αυτά είναι αστειότητες. Όποιος θέλει κάνει φορέα και το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί από μόνο του. Όποιος θέλει κάνει τον φορέα του, μας τον δείχνει και όταν το θέαμα μας τέρψει και μας θέλξει θα σηκωθούμε να φύγουμε».
Στη συνέχεια, περιέλαβε την ηγεσία και τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει όμως αυτός…».
Και δε δίστασε να επαναλάβει δημόσια για το θέμα της  ηγεσίας: «Αν θα συνεχίσει ο ίδιος αρχηγός να είναι αρχηγός στο μέλλον; Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πως θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας δυστυχώς όπως έγινε γιατί δεν ήταν έτσι, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό».
Ένώ, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πήρε «δαχτυλίδι» από τον Γιώργο Παπανδρέου: «Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο… Δεν είναι πράγμα αυτό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.